TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

El comú farà un portal a Santa Coloma per atraure nous visitants

El projecte preveu la construcció d’un element “identificatiu” que doni la benvinguda a la parròquia i que sigui permanent

El comú farà un portal a Santa Coloma per atraure nous visitants

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La capital vol fer un portal “identificatiu” a l’entrada de la parròquia per la Margineda, que ajudi a atraure nous visitants a la zona de Santa Coloma i del centre de la ciutat. Per fer-ho, el comú ha convocat un concurs d’idees perquè els arquitectes que s’hi presentin facin un projecte que no superi els 150.000 euros. “Volem una estructura que no ha de ser pas de formigó, sinó que pot ser vegetal. Que sigui un element diferenciador i que cridi l’atenció. Que marqui un punt de referència, que sigui específic per a Andorra la Vella i que tingui un caràcter de benvinguda”, va detallar la cònsol major, Conxita Marsol, que va afegir que ha de ser un element “definitiu” i no puntual com ara el túnel de llums que es posa pel Nadal. “Entenem que ha de ser una cosa més definitiva i que duri tot l’any. Que sigui un punt d’atracció perquè els visitants quedin atrets i pugin a la parròquia per Santa Coloma.”

Malgrat el caràcter identificador que ha de tenir, la cònsol va especificar que no ha de ser una gran construcció, sinó que es busca més l’impacte visual que un gran edifici. “No es tracta de fer un gran projecte, sinó que pensem en alguna cosa que cridi més l’atenció. Penso en una entrada vegetal o amb ferros, per què no, però que sigui lleugera”.

El temps de construcció dependrà molt dels projectes que rebin. El termini per presentar les ofertes finalitzarà el 28 de febrer vinent, moment en el qual s’obriran els sobres i es decidirà el guanyador. La idea és que es pugui començar a construir a partir del mes de març i que el temps d’execució no s’allargui gaire. “Ens agradaria que poguéssim inaugurar-la amb la resta de treballs que estem fent a Santa Coloma, durant la festa major de mitjan agost”, i va recordar que a aquesta zona el comú hi ha dedicat un gran esforç durant aquest mandat. “Estem segurs que farà un canvi espectacular. Només ens queda per arranjar el tram que va fins a l’església, on eixamplarem les voravies i traurem un carril de circulació, i el darrer tram de l’avinguda d’Enclar, on s’han de fer els treballs de separativa d’aigües”.

Al BOPA d’ahir, el comú també va fer un edicte per a la construcció del parc de la Serradora a l’avinguda de Santa Coloma. El termini per presentar ofertes és fins al 27 de febrer.

MARSOL ASSEGURA QUE ELS SERRADELLS OBRIRÀ A FINAL DE MES

Marsol es va mostrar convençuda que el centre esportiu dels Serradells tornarà a obrir a final de mes, un cop s’ha constatat que els treballs de neteja segueixen la planificació prevista i “fins i tot una mica més ràpid”. La cònsol va afegir que només queda un tros de bastida per retirar, que no es va poder fer abans per la neu, i que ja s’ha instal·lat l’aïllament. Respecte a la piscina, Marsol va declarar que “anirà per a llarg”. De moment estan en espera que els entreguin l’informe que detalli l’estat de l’estructura “i aleshores començarem a parlar de reconstrucció”. Està previst tenir-lo en 15 dies. En aquesta intervenció no s’inclou el pàrquing, ja que “està perfecte”. Per seguretat, però, “farem un túnel d’entrada la setmana que ve”. Els abonats podran seguir utilitzant les instal·lacions de la resta de comuns menys les d’Escaldes. Ja s’ha donat de baixa els abonats de la piscina i en els d’abonament complet s’estudiarà el descompte que rebran.

tracking