El comú aprova la demanda d'un crèdit de 15 milions per a Ensisa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Canillo va aprovar ahir durant la sessió de consell de comú la demanda d’un crèdit per part de la societat Ensisa per a la construcció i gestió de la plataforma esquiable de Soldeu. Com que aquesta es troba en un terreny comunal cedit per la corporació, la demanda d’aquest crèdit només es pot portar a terme amb l’aprovació del comú. Segons va explicar ahir el cònsol major de la parròquia, Josep Mandicó, la hipoteca serà per un import de quinze milions d’euros i tindrà un termini de quinze anys.

Mandicó va apuntar que tenien previstes tant una possible ampliació de capital com la demanda del crèdit, ja que, segons assegura, ambdós moviments estaven previstos en el pressupost. El cònsol va remarcar que la responsabilitat econòmica de la construcció i gestió de la plataforma esquiable i l’aparcament a Soldeu és exclusiva de la companyia i que la hipoteca és necessària perquè pugui fer front a la despesa que implica. D’altra banda, Mandicó va explicar que el comú ha d’autoritzar moviments com ara la demanda de crèdit perquè “tots els béns d’Ensisa estan pràcticament sota concessió comunal”. En aquest sentit, segons va puntualitzar el cònsol, “el que es fa és una hipoteca sobre els rendiments dels béns immobles més que sobre els mateixos béns”, ja que aquests estan cedits pel comú.

Nou cap de circulació

El nou cap del servei de circulació de Canillo va jurar el càrrec a l’inici de la sessió de consell de comú. Es tracta de Víctor Daniel Sánchez Checa, que compta amb diversos anys d’experiència al servei de circulació. D’altra banda, el consell de comú va aprovar l’atorgament d’uns 20.000 euros en subvencions per a les escoles de la par­ròquia, amb prop de 8.700 euros per a l’escola francesa i més d’11.000 euros per a l’andor­rana.

tracking