Mobilitat

Cues de nou quilòmetres per sortir per la duana del Runer

La neu que va caure a primera hora de la tarda va fer avançar els plans de molts del 25.000 vehicles que ahir havien de sortir

Cues de nou quilòmetres per sortir per la duana del RunerXavier Pujol

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Les retencions per sortir del país per la frontera hispanoandorrana del riu Runer van arribar ahir als nou quilòmetres en diferents moments de la tarda. Segons va informar el departament de Mobilitat, les cues van començar cap a les 15.30 hores, quan ja es registraven cinc quilòmetres. Poc després van augmentar fins als set i després als nou a partir de les 17.30. Els efectes de les cues es van notar també al poble de Sant Julià, ja que el trànsit dens començava al vial de Pobladó.

El cap del departament, Jaume Bonell, va xifrar en uns 20.000 o 25.000 vehicles els que haurien de sortir per aquella frontera durant la tarda, i malgrat que es preveia una marxa esglaonada, el mal temps i la neu que va començar a caure a primera hora de la tarda va fer que molts conductors optessin per avançar la seva sortida. Malgrat aquests problemes, des del departament van informar que no es van detectar més incidències a la xarxa viària, excepte que cap a les 18.30 es va fer obligatori l’ús d’equipaments per a circular a la CG3 a Ordino, la CG2 a Canillo, a la CG4 a Pal, i a l’accés a França per l’RN22, que també tenia retingut el pas als vehicles de 19 tones.

Un problema afegit va ser un accident a la C-14, a l’altura del Pla de Sant Tirs, amb tres vehicles implicats, que va obligar a tallar la carretera en els dos sentits de la marxa des de les 18.00 fins a les 20.00. Es desconeixen les causes que el van provocar però sí que se sap que tres persones van ser evacuades a l’Hospital de la Seu, amb pronòstic lleu.

Per altra banda, l’entrada massiva de cotxes al Principat durant tot el cap de setmana va confirmar les bones previsions del sector de l’hoteleria, que el va definir com “el millor” des de Reis. La forta nevada va generar un augment de les reserves, tal com apunten els representants de la patronal del sector, i afegeixen que l’ocupació de les parròquies altes podria haver superat la de la vall central. El president de l’UHA, Carles Ramos, va apuntar també al fet de la disputa de la Copa del Món d’esquí de muntanya de la Font Blanca.

Finalment, les estacions també van tancar dos dies de molta afluència. Les dues estacions de Vallnord van obrir gairebé el 100% de les pistes, tot i que el sector de Pal va haver de tancar a les 16.30 per la intensa nevada que va caure. Grandvalira, per la seva part, va viure un ple absolut.

tracking