Esquí

Creixen les reserves després de la nevada

Pal Arinsal espera obrir el 100%, Grandvalira s’aproparà a aquesta xifra i a Ordino Arcalís treballaran per condicionar les instal·lacions

Creixen les reserves després de la nevadaORDINO ARCALÍS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nevada que va caure dimecres passat arreu del país tindrà efectes positius en l’ocupació hotelera i en l’afluència a les pistes del Principat durant aquest cap de setmana, tal com demostren les previsions. La situació del temporal ha fet que es produeixi un gran augment de reserves als hotels, en especial a les parròquies altes. Tal com indiquen des de la Unió Hotelera (UHA), la mitjana d’ocupació arreu del país creix fins al 83%, unes xifres més elevades que les que es van donar el cap de setmana passat. Encamp, amb un 95% d’ocupació, Ordino, amb el 88% de reserves, i Canillo, amb el 84%, són les parròquies que han augmentat més quant a ocupació. Des de les estacions també esperen un augment de visitants respecte el cap de setmana passat. Almenys les previsions són optimistes tant a Grandvalira, on el ritme de reserves s’ha accelerat amb les nevades, com a Pal Arinsal, on esperen més afluència que ara fa una setmana.

Les estacions ja van poder obrir gran part de les instal·lacions amb l’estabilització del temporal i s’espera que la jornada d’avui segueixi el mateix ritme amb l’augment de la temperatura i la disminució del vent. A Pal Arinsal s’espera que s’obri el 100% de les instal·lacions, des de les pistes, remuntadors i restauració fins a les activitats alternatives com els circuits de skimo, les raquetes o la moto de neu. Tot i el pronòstic de neu per demà diumenge, a l’estació de Vallnord segueix la previsió de poder obrir la totalitat de les instal·lacions a l’espera que hi hagi altres factors que compliquin la tasca. Per la seva banda, Grandvalira té com a objectiu arribar a obrir el total de 201 quilòmetres esquiables durant la jornada d’avui. Tot i aquestes consideracions, manifesten que obrir la totalitat serà difícil però que s’hi aproparan. Finalment, a Ordino Arcalís es treballarà durant tota la nit per tenir les pistes en condicions i poder obrir des de les 9 del matí. Des de l’estació consideren que les previsions són bones i per aquest motiu esperen obrir el màxim de les instal·lacions, com el telecabina i el telecadira que dona accés a la Coma, després que a la jornada d’ahir només es poguessin obrir els teleesquís de la part baixa. Des de l’estació s’avisa, però, que no es podran obrir tots els remuntadors perquè n’hi ha un que dona accés a una zona de freeride que encara és inestable.

ES RESTABLEIX L’ACCÉS A FRANÇA

Mobilitat va anunciar ahir que l’accés a França, que es va tancar durant unes hores arran de la nevada, ja s’ha restablert tot i que es mantenen restriccions als camions de més de 19 tones. Jaume Bonell, cap de Mobilitat, va afirmar que des del departament es farà un seguiment durant el cap de setmana davant el risc de possibles allaus, que aquest cap de setmana se situa al nivell quatre sobre cinc. D’altra banda, Bonell va manifestar que durant la segona part de diumenge pot haver-hi complicacions a la xarxa de carreteres del país a causa de les precipitacions. S’espera que l’afluència de visitants sigui alta.

Creixen les reserves després de la nevada

tracking