Homenatge del comú a tres excònsols difunts

L’Estadi Comunal, l’escola bressol dels Serradells i la passarel·la entre la plaça del Poble i el centre històric es diran Joan Samarra, Conxita Mora i Rosa Ferrer

Homenatge del comú a tres excònsols difunts

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria comunal ha decidit rendir un sentit homenatge als ex-cònsols desapareguts aquest mandat i per això es descobrirà una placa i es posarà el seu nom a un equipament de la parròquia que sigui significatiu per a cadascun d’ells. Així, l’Estadi Comunal es dirà Joan Samarra Vila, l’escola bressol dels Serradells, Conxita Mora, i la passarel·la que ha d’unir la plaça del Poble amb el centre històric es batejarà amb el nom de Rosa Ferrer. “És una manera de reconèixer la seva aportació, posant el seu nom a aquests edificis o espais de la parròquia als quals van estar directament molt vinculats”, va indicar Marsol, que va afegir que “fa temps que ho teníem al cap i pensem que ho hem de fer ja perquè el temps se’ns acaba i val la pena fer-ho”.

Etiquetes:

La cònsol va explicar el motiu pel qual s’havia “vinculat” els edificis amb cadascun d’ells, i en el cas de Samarra (que va ser cònsol major entre el 1980 i el 1983), va ser ell qui va iniciar el projecte del Comunal. “Ell el va impulsar i executar, així com les estades que l’FC Barcelona feia a Andorra la Vella. Estava molt vinculat al futbol i pensem que és un bon indret per tenir el reconeixement a la parròquia.” La cònsol va dir que ja havien parlat amb la família i que hi estava d’acord, de manera que serà el primer de qui s’instal·li la placa.

De Conxita Mora (cònsol major entre el 1998 i el 2003), Marsol va afirmar haver tingut “el plaer d’haver treballat amb ella molt directament” i per això no va dubtar de la seva elecció. “Sé de primera mà que la motivava molt l’escola bressol. Li agradava i se la sentia molt, per això entenem que fa justícia a la seva forma de ser. Era una dona amb molta sensibilitat”, va dir. Finalment, la intenció de la corporació era que l’edifici de les noves dependències del comú es digués Rosa Fer­rer (cònsol major entre el 2008 i el 2015), però Jordi Minguillón, amic personal, els va proposar que fos la passarel·la. “Havíem pensat en l’edifici i ja ho teníem acordat però el senyor Minguillón em va dir que hi havia persones vinculades al seu mandat, que tenien amistat amb ella, i que els semblava que la passarel·la li hauria agradat molt.” En aquest cas, ja han parlat amb el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i amb el cap de Govern, Toni Martí, perquè la infraestructura l’ha de realitzar l’executiu, “i s’hi van mostrar d’acord”.

Encara no hi ha data establerta per mostrar les plaques però la idea és fer-ho a partir de la primavera o l’estiu, i amb “reconeixements individuals”. Marsol va avançar que una opció és que la de Samar­ra coincideixi amb la festa de Poble, a qui representava especialment, i la de Ferrer, en la col·locació de la primera pedra.

KOSMOS HA VISITAT L'ESTADI COMUNAL

L’Estadi Comunal necessita unes reformes i el comú no sap com encarar-les perquè té vàries opcions. La primera és que les faci la corporació en solitari però farà “que siguin menys ambicioses que si les fem amb algú més”, va dir Marsol. Una segona és l’acord que ja té amb Govern per canviar la pista d’atletisme, però el problema és que caldrà ampliar el camp de futbol perquè no compleix les mesures internacionals exigides. En aquest sentit, la cònsol va comentar que ja han iniciat contactes amb la Federació de Futbol. Finalment, també va reconèixer “un mínim contacte” amb Kosmos, l’empresa de Gerard Piqué, propietària de l’FC Andorra. Marsol va reconèixer que han visitat les instal·lacions, en la recerca d’uns terrenys per aixecar el seu camp nou.

Homenatge del comú a tres excònsols difunts

Homenatge del comú a tres excònsols difunts

tracking