UL demana més concreció per fer el centre d'entrenament a la Rabassa

Joan Albert Farré no veu malament la proposta que va llançar el cònsol però sí que li agradaria conèixer més el projecte

Canons de neu treballant a la Rabassa.Naturlandia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de la minoria d’Unió Laurediana Joan Albert Farré no s’oposaria a fer un centre d’entrenament a la Rabassa, com va deixar caure dimarts el cònsol major, Josep Miquel Vila, tot i que afirma que “desconeix” de quina manera el voldria portar a terme. Per al cap de l’oposició a la corporació, invertir a Naturlandia és bo per al país i per a la parròquia, i per això espera saber com es podria tirar endavant el projecte. “No sé de quina manera ho pretén fer però el que és evident és que qualsevol equipament que es pugui fer a la Rabassa serà un bé per al país i també per a nosaltres. Una altra cosa, però, serà saber les condicions i la base sobre la qual es vol fer”, apunta. Farré afegeix que des de la seva formació sempre han apostat perquè aquest espai “sigui un punt turístic, esportiu i lúdic”, tres característiques que s’afegeixen al fet que és l’únic punt del país que pot atreure un públic diferent del que hi ha a les altres parròquies. “L’oferta de l’esquí de fons és gairebé una exclusiva nostra i és un actiu per al país, en tant que ajuda a la diversificació de l’oferta tradicional que tenim”, per això insisteix que “una inversió aquí seria positiva per a tot­hom”.

La idea de fer un centre d’entrenament a 2.000 metres d’altura no és nova, tal com recorda, ja que “abans que es fes el parc, ja hi havia un projecte de fer-hi un centre d’alt rendiment. En aquest sentit no és res que no s’hagi proposat o pensat abans i crec que el que estan fent és recuperar les bases d’aquesta iniciativa”. Malgrat que per a UL la Rabassa ha de ser un element dinamitzador per a la parròquia, encara no s’ha decidit si ho portaran al programa electoral de les pròximes eleccions generals. Un fet, però, que li preocupa és que cap dels governs ha sabut “treure-li rendiment”, i apunta la gestió com a principal causa. “Nosaltres sempre hem cregut en el potencial que té la Rabassa però és cert que entre tots no li hem sabut treure el rendiment que sabem que té. Ben gestionat podria ser un gran pols d’atracció però no l’acabem de gestionar i treure-li tot el rendiment que podria”, lamenta.

Vila va anunciar, just abans de la roda de premsa de la reunió de cònsols, que ja havia iniciat alguna conversa amb diverses institucions, entre les quals hi havia Andorra Turisme, Ski Andorra o la Federació d’Esquí, per estudiar la possibilitat de fer una important inversió a les pistes de la Rabassa, que impliqui una millora dels traçats, la compra de canons i la possibilitat que es construeixi un “centre d’entrenament”, un espai per fer exercicis tant interiors com exteriors. Vila va admetre que la idea li va venir després dels bons resultats que alguns esquiadors han fet darrerament, com ara Carola Vila o Irineu Esteve, i que per tant podria servir com a zona d’entrenament específic per a aquesta disciplina, tot i que també podria estar obert a tot­hom.

El cònsol va reconèixer que ni el comú ni Camprabassa el podrien finançar, de manera que hauria de ser el Govern qui hauria d’invertir-hi entre un i tres milions d’euros, però es va mostrar convençut que “voldrà participar” en el projecte.

tracking