El cònsol reclama un centre d'entrenament a La Rabassa

El cònsol proposa la creació d’un espai que permeti als esportistes del país preparar-se específicament en aquesta disciplina

Vila reclama un centre d'entrenament a La RabassaAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, ha proposat a Andorra Turisme, a Ski Andorra i a la Federació d’Esquí (FAE) que s’estudiï la possibilitat d’invertir per millorar les pistes d’esquí de fons de la Rabassa i per construir-hi un centre d’entrenament que permeti desenvolupar específicament aquesta disciplina, “que en els darrers anys ens està donant tantes alegries al nostre país”, va dir. Segons va afirmar, la remodelació consistiria a actuar sobre les pistes ja existents, però també per “posar nous canons i disposar d’aquest espai per poder practicar alguns exercicis a l’aire lliure i en tancat”. Malgrat que encara no s’ha contactat amb l’executiu, que seria l’encarregat de finançar un projecte que el cònsol ha xifrat entre un i tres milions d’euros i que permetria disposar d’un espai a 2.000 metres d’altura, Vila sí que va reconèixer que la idea la van començar a estudiar arran dels bons resultats d’Irineu Esteve la temporada passada i ha pres més força amb el desè lloc de Carola Vila al Mundial júnior. Per ells, i pel futur que pot tenir l’esport al país, una instal·lació com aquesta podria ajudar “els nostres esportistes a millorar els resultats perquè portin el nom d’Andorra ben alt i ben lluny”, va destacar Vila.

El cònsol de Sant Julià va participar ahir en la reunió de cònsols que es va fer a la parròquia, i que va tenir com a element principal la reforma de la Llei de finances comunals. Per millorar la transparència, proposen que sigui obligatori que es mostri la diferència entre el cost real i la part subvencionada dels preus públics, i que totes les empreses participades pels comuns publiquin els pressupostos i el balanç final.

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, va explicar la compareixença que van fer el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i l’Albert Llobera, per entregar-los el catàleg d’accessibilitat, un manual que “prevegi l’accés de les persones amb discapacitat quan es realitzi alguna obra al carrer o en un edifici públic”. La cònsol d’Escaldes va explicar que estan desenvolupant un projecte per instal·lar un sistema a les portes d’accés als edificis públics per a persones invidents, “similar als botons dels ascensors”.

Marín també va indicar que el pròxim mes membres de l’OSCE visitaran Andorra per verificar i controlar que els mecanismes electorals funcionen correctament, amb vista a les pròximes eleccions generals. “Miraran que complim la Llei electoral, com posem les urnes, el paper de la secretària, el dels interventors i una mica el funcionament de tot plegat.”

tracking