Els comerços i operadors turístics del Pas volen 'més hores de festa'

Els establiments demanen ampliar els horaris de tancament dels locals d’oci nocturn cada dia fins a les cinc de la matinada

Els comerços i operadors turístics del Pas volen 'més hores de festa'Carlos Gallardo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els comerciants i operadors turístics que porten visitants al Pas de la Casa volen ampliar els horaris de tancament dels locals d’oci nocturn. Es tracta d’una proposta que els propietaris d’aquests establiments van fer arribar ahir al comú d’Encamp i al ministeri de Turisme durant la reunió de la taula transversal per a la millora de l’oci nocturn. En declaracions als mitjans, l’operador i encarregat d’un local del Pas, Hugo Sautarel, va explicar que es tracta d’una mesura que podria ajudar a reduir els aldarulls que provoquen alguns grups de joves durant les nits d’hivern a la vila encampadana. En concret, Sautarel va apuntar que “tour operators, discoteques i comerciants” consideren que s’hauria d’augmentar l’horari de tancament dels locals d’oci nocturn cada dia fins a les cinc de la matinada. D’aquesta manera, de dilluns a dimecres es guanyarien dues hores (les discoteques ara tanquen a les tres de la nit), dijous se sumaria una hora al tancament actual i divendres i dissabte es mantindria la mateixa baixada de persiana, a les cinc de la matinada.

Segons Hugo Sautarel, aquesta mesura facilitaria el control dels joves per part dels establiments perquè “és molt més fàcil gestionar la gent quan és dins un local habilitat que quan és al carrer”. “Aquesta gent està acostumada a continuar de festa i a les tres no s’aturarà. Marxen als apartaments”, va assegurar, i es va preguntar: “Què és millor, que es quedin en uns locals on hi ha normatives o que marxin als apartaments a continuar la festa?” En aquest sentit, Sautarel va justificar que els joves marxen quan tanquen els locals i segueixen la festa “desplaçant el soroll” als seus allotjaments. Per tant, els operadors van demanar l’elaboració d’un estudi en aquesta línia per comprovar la viabilitat de la proposta.

El titular de Turisme, Francesc Camp, va recollir el guant i va afirmar que “s’ha d’acabar de valorar”, si bé va remarcar que ampliar els horaris “no treu que hi pugui haver aldarulls igualment”. En qualsevol cas, operadors i ministeri van coincidir en l’aportació positiva de la nova llei de seguretat pública que, segons Camp, permetrà “dissuadir de fer aldarulls a la via pública”. “Si hi ha sancions la gent serà més educada”, va compartir Sautarel. Així mateix, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va exposar que a la trobada es va traslladar als operadors la necessitat “d’explicar [als clients més joves] quines són les bones conductes a seguir sobretot quan surten de nit”.

SETMANES “CRÍTIQUES”

En paral·lel, Camp va explicar que ara venen les “dues setmanes crítiques” de la campanya d’hivern al Pas. “Són la del 28 de gener i la del 4 de febrer”, va afegir.

Camp va avançar que es preveuen “5.000 persones cada setmana” i que per això s’augmentarà la presència policial, tot i que encara s’ha d’acabar de concretar com es materialitzarà aquest reforç. “Més patrulles, però no puc dir com”, va reconèixer.

tracking