Andorra la Vella

El comú haurà pagat tot el GAdA al setembre

L’ens va proposar al Sitca abonar una quantitat propera al milió d’euros en dos pagaments, el primer abans de l’estiu

Els 50 anys d'història de l'escudella de Sant Antoni d'Andorra la Vella
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella acabarà de pagar l’acumulat del GAdA als treballadors el mes de setembre. Segons les paraules de la cònsol major, Conxita Marsol, l’ens ja ha començat a pagar les nòmines dels empleats amb l’increment corresponent des d’aquest mateix mes i ara pretén tenir fets tots els pagaments pendents, els quals suposen una xifra propera al milió d’euros, abans que acabi el mes de setembre. Marsol explica que dels 114 treballadors implicats, “17 no han de cobrar el GAdA en si, sinó una prima”. Fonts del Sindicat de Treballadors del comú d’Andorra la Vella (Sitca) asseguren que la proposta que els va traslladar la cònsol a la reunió que van mantenir dilluns passat consisteix a partir l’import del GAdA en dos pagaments, els quals es realitzarien un abans de l’estiu i l’altre, com afirma Marsol, al setembre. El Sitca celebrarà una assemblea durant els pròxims 15 dies per tal de comunicar la proposta als treballadors i prendre una decisió. Des del sindicat han destacat la voluntat de trobar una solució per part del comú, el qual, d’altra banda, ampliarà el seu pressupost per a nòmines en més de 100.000 euros a causa de l’increment del GAdA.

Aquest cas neix de la decisió de l’equip de govern de fa una dècada, que va considerar que les avaluacions que s’havien fet als empleats per pagar el complement de rendiment eren massa altes. Va entendre que s’havien inflat les puntuacions perquè es pagués més. Davant d’aquesta sensació, el comú va establir una reducció lineal a tots els empleats del 10%. En aquell moment es va explicar que s’aplicava un coeficient corrector per reequilibrar totes les puntuacions de forma genèrica sense distingir entre treballadors. El mes de juny passat, la Batllia va determinar que el comú anterior, encapçalat per Jordi Minguillón, no havia executat cor­rectament la sentència que l’obligava a pagar un extra pel complement de l’avaluació dels empleats comunals corresponent als exercicis del 2008 i el 2009. L’actual comú va presentar un recurs d’apel·lació contra aquesta sentència, però el Tribunal Superior el va desestimar el mes de desembre.

Ara, des del Sitca reclamen un nou sistema de valoració intern que permeti ascensos i augments de sou seguint una carrera funcionarial, una demanda que Marsol aprova, malgrat afirmar que “serà complicat”. La presidenta del sindicat, Emi Matarrodona, va reclamar fa uns dies millores en el nou sistema respecte de l’anterior. “Per fi estem tancant un sistema que no va quallar i si no es vol aquest caldrà trobar-ne un altre. El més important, però, és que estigui ben pensat i que no se n’implementi un de nou sense sospesar totes les conseqüències”, va concloure.

UNA EXPOSICIÓ REPASSA ELS 50 ANYS D'HISTÒRIA DE L'ESCUDELLA

ANDORRA LA VELLA. L’escudella de Sant Antoni d’Andorra la Vella arriba enguany al mig segle de vida i ho celebra amb l’exposició 50 anys d’escudella de Sant Antoni (1970-2019), organitzada per la Confraria d’Escudellaires d’Andorra la Vella amb el suport del comú. La mostra es va inaugurar ahir i es troba repartida per cinc punts de la parròquia.

El comú haurà pagat tot el GAdA al setembre

tracking