Mortés considera que el comú ha de gestionar els béns del quart

Josep Àngel Mortés creu que el quart deixarà de ser un problema quan se solucioni la situació de l’hotel Casamanya

Mortés considera que el comú ha de gestionar els béns del quartFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, considera que la corporació hauria de ser l’encar-regada de fer les tasques que el quart d’Ordino du a terme en l’actualitat, com per exemple gestionar l’administració dels béns patrimonials d’aquesta institució. “Fer aquestes tasques correspon al comú ja que el quart no té els mitjans per poder-ho fer”, considera Mortés, que afegeix que la corporació és la institució que avui dia s’encarrega de les feines de millora del servei públic, “una tasca que és molt difícil que els quarts puguin fer”. “Qui ho pot fer és el comú i el més fàcil és que ens deixin les mans lliures per administrar els seus béns i poder ajudar la ciutadania”, reitera el cònsol major. Mortés, però, manifesta que no creu que els quarts hagin de suprimir-se. “No dic que hagin de desaparèixer, però sí que la tasca que feien fins ara la faci actualment el comú”, reitera Mortés, que a més recorda que la seva existència queda reflectida a l’article 84 de la Constitució. “Difícilment poden desaparèixer així que han de continuar existint”, manté. El cònsol major considera que “si se soluciona la situació de l’hotel Casamanya, la problemàtica amb el quart d’Ordino deixarà de ser-ho”.

El proper 16 de gener un grup de veïns es reunirà per debatre la continuïtat del quart d’Ordino arran de la situació de l’hotel Casamanya i recolliran signatures per demanar a la institució una reflexió sobre la seva continuïtat. Mortés considera “molt legítim” el fet de convocar aquesta trobada. “Es nota que al poble hi ha preocupació, sobretot per la situació de l’hotel Casamanya”, explica. “Jo ho entenc”, considera, i afirma que “fa anys que hauria de tenir un ús, ja que és un edifici important per a la parròquia, un edifici emblemàtic amb la façana protegida per Patrimoni”, explica. Mortés reitera que un dels temes pendents és trobar una utilitat a l’hotel Casamanya. De moment, recorda que des del comú s’han fet reunions amb empresaris i promotors interessats en la situació de l’hotel.

L’oposició assistirà a la reunió

La consellera de L’A+Independents, Eva Choy, afirma que tant la seva companya, Sandra Tudó, com ella mateixa assistiran a la reunió que el grup veïnal celebrarà a la sala de reunions del centre esportiu d’Ordino. “És una reunió per trobar una solució a una situació que ens preocupa des de sempre”, afirma Choy en referència a l’hotel Casamanya, que recorda que sempre han demanat que es busqui una sortida per l’hotel. La consellera ordinenca considera que el quart “difícilment podrà trobar una solució amb els seu recursos”.

Sobre el rol del quart en l’actualitat, Choy recorda que és una institució reconeguda a la constitució. “Hi són i no podem obviar-los, però qüestionem que hagin de gestionar béns públics d’aquesta mida”, manté la consellera independent, que considera que el quart no té el pressupost suficient per fer front a la gestió. “De fet, l’estat de l’hotel Casamanya és una conseqüència d’això, que el quart no tingui recursos per fer reformes, per exemple”, sentencia Choy.

tracking