Sant Julià de Lòria

Saboya diu que DA es presentarà en solitari a la llista territorial

El titular de la cartera d’Empresa es pregunta “qui és Laurèdia en Comú?” per anunciar que concorreran a les eleccions generals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Empresa i Competitivitat, Gilbert Saboya, afirma que la intenció de DA és la de presentar una llista pròpia a la territorial de Sant Julià a les pròximes eleccions generals, malgrat els darrers missatges que des de la plataforma comunal, Laurèdia en Comú, han llançat darrerament per crear una llista similar a la que dirigeix el comú. “Quan algú es fa portaveu d’algunes denominacions, ens costa saber de què ho són realment perquè a vegades es posen un barret i d’altres, un altre. El nostre objectiu a les eleccions serà que des de Sant Julià es doni suport a la tasca de país que encapçalarà Xavier Espot”, i va afegir que “no tinc clar què és Laurèdia en Comú avui dia. Va ser un projecte que va liderar una renovació a nivell comunal però no sé què és realment, quan ara diuen que volen convertir-se en un partit”.

Saboya descarta formar part d’aquesta llista parroquial que va avançar el conseller d’Urbanisme i Obres, Joan Vidal, a principis de setmana i que dijous va reunir totes les parts, inclosa la representant demòcrata a la corporació, Meritxell Teruel, ja que entén que la lògica parroquial i la general és diferent en tant que la prioritat és aconseguir el màxim suport per a la candidatura nacional. “En unes eleccions parroquials, la geometria és més oberta. Avui veiem pactes contra natura i som capaços d’entendre geometries molt variables però hem de procurar que tant des de les generals com des de les comunals hi hagi la capacitat que des de Sant Julià donem el màxim suport a l’executiva nacional que lidera Espot”. El que va ser candidat de DA a la territorial de Sant Julià el 2015 recorda que “vam participar del moviment de Laurèdia en Comú per desenvolupar un diàleg entre la corporació i Govern per fer iniciatives positives per a la parròquia però ara necessitem que siguin bones per al país”. Com a exemples d’entesa entre les dues institucions, cita les obres del vial de Sant Julià, tot i que també accepta que la relació ha estat complicada en alguns moments. “Els punts de conflicte existeixen però pel que fa a l’interès de país, hem de sumar el màxim d’esforços.”

Vidal argumentava per defensar la candidatura de LeC que “seria l’única manera de vèncer Unió Laurediana” però per Saboya, aquest no és motiu suficient. “No s’han de fer els càlculs en funció de si guanyarem o perdrem sinó de si podrem donar suport a Govern. L’objectiu és ser partícip de l’esforç que pugui fer el pròxim executiu i suposo que UL farà el mateix.”

El ministre de Salut, Carles Álvarez, per la seva part, no resol si serà ell el cap de llista i afirma que de moment, ningú li ha demanat tot i que vol seguir en política. “Estem a disposició del que faci falta i quan sigui el moment i tingui la proposta, faré la valoració, però sí que és cert que el projecte atrau i, si convé sempre estem a disposició del partit.” Un dels motius per decidir-se serà les aliances que es puguin fer, ja que demana que siguin “coherents”. “Depèn de les opcions que es presentin i depèn de les aliances o pactes que es facin, ja ho decidiré.”

Saboya diu que DA es presentarà en solitari a la llista territorial

tracking