Sant Julià de Lòria

Vidal diu que només Laurèdia en Comú pot vèncer UL a la territorial

El conseller reconeix que s’està treballant per crear una llista única amb tots els partits que eviti la dispersió del vot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Obres i Urbanisme de Sant Julià, Joan Vidal, un dels principals impulsors perquè es concreti la candidatura de Laurèdia en Comú (LeC) a la territorial de les pròximes eleccions generals, va afirmar que només una llista conjunta podria derrotar Unió Laurediana (UL) i per això va incidir en la necessitat que totes les formacions s’uneixin per aconseguir-ho. “El que és evident és que o anem tots units o la candidatura guanyadora serà UL, per això encara estem valorant de quina manera es pot reeditar aquesta plataforma que vam fer a les eleccions comunals, on hi havia gent de DA, del PS intentarem que també hi siguin, independents i gent d’SDP”.

D’entrada, la principal dificultat serà incloure els demòcrates, que tenen la intenció de presentar candidatura pròpia, però, segons indica Vidal, la decisió encara no estaria presa i hi hauria opinions diferents dins de la formació taronja precisament per aquest temor al partit que lidera Josep Pintat. “Depèn amb qui es parli hi ha gent que diu unes coses i d’altra, unes altres, però el que volem és intentar reeditar LeC amb totes les formacions perquè, ho he dit moltes vegades, és l’única manera que hi hagi dues candidatures. Si n’hi ha tres guanyarà UL.” En aquest sentit, va insistir que DA n’hauria de formar part i així s’evitaria una nova opció de vot. “Esperem que hi hagi només dues candidatures perquè és l’única manera de gua­nyar. Amb tres, difícilment ho aconseguiríem.” Una altra de les dificultats que es trobaran és el pacte entre el PS i L’A que ja està tancat però no anunciat, de manera que Vidal vol esperar i veure si es concreta definitivament. “Em van dir que hi podria haver la possibilitat que vagin junts però penso que cal esperar i veure què passa.”

El conseller lauredià va dir que aquesta setmana començarien les reunions amb totes les formacions per veure “quines opcions hi ha de reeditar Laurèdia en Comú”, tot i que ja avisa que no concorrerien amb aquest nom. “En aquestes eleccions generals no es presentaria LeC, perquè la plataforma va néixer per a unes comunals i en aquestes generals potser serà una candidatura independent, formada per gent d’altres partits, per així veure si les podem guanyar.”

Vidal descarta de moment fer el salt a d’altres parròquies i vol centrar els esforços a crear la llista per Sant Julià. Tampoc pensa que sigui un pas que faciliti l’entesa per a les eleccions de desembre al comú. “Ens centrem en les generals, que ara són les més importants. No hi ha d’haver negociacions per a les comunals i veure si així podem obtenir els dos consellers de les parroquials, estar ben representats al Consell General i poder dur a terme els projectes que necessita la parròquia”.

Roig encara no té substitut

Que Josep Roig sigui el cap de llista d’SDP obligarà el comú a substituir-lo. Malgrat que encara no està decidit, Vidal opina que el següent a la llista, Josep Lluís Donsion, “seria qui pujaria”. Tampoc “s’ha parlat” si Meritxell Teruel serà qui ocupi la cadira a la junta de govern.

Vidal diu que només Laurèdia en Comú pot vèncer UL a la territorial

tracking