x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Ordino

Mobilització veïnal per decidir sobre la continuïtat del quart

Unes 25 persones es reuniran per recollir signatures i demanar una reflexió als membres de la institució sobre el seu futur
L'Hotel Casamanya, propietat del quart, fa 15 anys que està tancat sense un projecte per revifar-lo.

Mobilització veïnal a Ordino per a l'eliminació del quart

L'Hotel Casamanya, propietat del quart, fa 15 anys que està tancat sense un projecte per revifar-lo.

ARXIU
Actualitzada 08/01/2019 a les 12:39
Un grup de veïns d’Ordino es reunirà el 16 de gener a la sala de reunions del centre esportiu del poble a les nou de la nit per decidir sobre la continuïtat del quart d’Ordino. Lluís Babi, membre del quart i un dels impulsors d’aquest grup, explica que a la trobada es proposarà la signatura d’una carta demanant al quart d’Ordino de fer una reunió de poble en la qual, en cas de celebrar-se, es demanarà a la població si aquesta institució ha de continuar existint. Així es dona continuïtat a la carta oberta publicada per Babi l’octubre passat en la qual es feia una crida als ciutadans a mobilitzar-se davant la situació de l’Hotel Casamanya, “que fa més de quinze anys que està tancat, i cada dia es deteriora, donant una mala imatge a l’entrada del poble d’Ordino”, tal com consideren des de la plataforma. En la mateixa carta també es demanava reflexionar sobre quin hauria de ser el rol del quart d’Ordino el segle XXI, que, segons opina Babi, “és una institució que actualment ja ha quedat obsoleta”.
Segons assenyala el mateix Babi, unes 25 persones es van posar en contacte amb ell per tractar de trobar una solució a la situació. No obstant això, Babi manifesta que a la trobada estan convidades “totes les persones que volem un Ordino millor”. “Hem decidit fer la reunió més pública i, un cop feta, demanar signatures per enviar una carta amb la demanda al quart”, manifesta l’ex-conseller general. “Serà una carta amb dues intencions. La primera serà proposar al quart fer una reunió per decidir què ha de passar amb el quart d’Ordino”, afirma Babi, que detalla que “això només involucra el quart d’Ordino”. En cas de no rebre cap resposta en 15 dies, Babi manifesta que “presentarem la carta al comú d’Ordino per fer una reunió de parròquia en la qual també demanarem sobre el futur de tots els quarts de la parròquia”, manifesta.

Una de les solucions que planteja Babi és que el quart faci un pas al costat, desaparegui i que tot el patrimoni del qual actualment té cura passi a les mans de la corporació. “Si el comú vol fer una consulta podria aprofitar una de les dues eleccions que tindran lloc durant el 2019, les generals i les comunals, i preguntar a la ciutadania si el quart ha de continuar o no ho ha de fer”, manifesta Babi, que considera que no hauria involucrat mai el quart d’Ordino de no existir “aquesta deixadesa per la situació de l’Hotel Casamanya”.
Babi va posar el 31 de desembre del 2018 com la data límit perquè els ciutadans d’Ordino que estiguessin “cansats de veure l’Hotel Casamanya com un edifici que s’està deteriorant cada dia” es posessin en contacte amb ell per mantenir una trobada i recollir firmes. L’altra opció, en cas de no tenir prou suport, era fer la trobada igualment i decidir quines serien les opcions.

Des de la corporació ja es va assegurar que, tot i l’interès d’algunes empreses, no hi havia res tancat. A la darrera reunió de comú, la consellera de l’oposició Sandra Tudó va assenyalar la situació de l’Hotel Casamanya com un dels punts que queden per treballar durant l’any 2019.
Etiquetes
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts