TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

El comú reclamarà 25.000 euros a l'antic cap de circulació pel furt

La corporació tancarà aviat l’informe intern i portarà a la Batllia el responsable d’haver-se quedat els diners de les multes, per recuperar-los

El comú reclamarà 25.000 euros a l'antic cap de circulació pel furt

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú reclamarà 25.000 euros a l’excap dels agents de circulació de la parròquia que va ser condemnat el mes de novembre passat per haver-se quedat diners de les multes que posava, especialment a turistes. Segons ha pogut saber el Diari, la corporació està a punt de tancar l’estudi intern que va engegar tan bon punt es va descobrir l’estafa, per determinar la quantitat exacta de diners que s’hauria apropiat, i la intenció és presentar la denúncia a la Batllia els pròxims dies. Malgrat que es va especular amb diferents xifres, aquesta de 25.000 euros serà la definitiva.

Aquesta investigació interna, que ha durat pràcticament un mes i mig, ha permès definir la xifra sostreta però també ha permès determinar el modus operandi de l’excap, que cobrava les multes en metàl·lic, es quedava els diners i després no introduïa la sanció al sistema informàtic. Tot i així, va deixar un rastre que va permetre descobrir l’operació.

L’excap dels urbans va signar una ordenança penal i va ser condemnat a quatre anys d’inhabilitació per a l’exercici de càrrec públic i a pagar una multa de 4.000 euros, però ara el comú vol recuperar la seva part. A més, aprofitant aquesta situació i en virtut de la Llei de la Funció Pública, va decidir acomiadar-lo uns quants dies després. Una vegada descobert i denunciat, no va tenir més remei que signar l’ordenança penal per la qual acceptava haver comès el delicte. Tal com va explicar el cònsol major, Josep Mandicó, en el seu moment va parlar amb ell i li va mostrar penediment, però aquestes explicacions no van convèncer el cònsol.

La corporació ha treballat des d’aleshores per trobar-li un substitut i per això ja està preparant l’edicte per cobrir la plaça. La idea és que sigui intern, però si no es presentés cap candidat s’obriria a la resta d’agents de circulació del país. Mandicó, però, sempre s’ha mostrat confiat que es podria cobrir amb algun agent de la parròquia. Per altra banda, el cònsol menor, David Palmitjavila, va indicar fa uns dies que també volen ampliar el cos “perquè la parròquia necessita més agents”, i per això publicaran un altre edicte per cobrir dues o tres places més.

tracking