El comú reclama 215.000 euros a més de 1.300 particulars i empreses

La corporació embargarà béns per aquesta quantitat a les persones i empreses que tinguin deutes

El comú reclama 215.000 euros a més de 1.300 particulars i empresesClàudia Campos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La corporació de la capital va publicar ahir al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) la relació de les més de 1.300 persones i entitats a qui l’equip de govern embargarà béns per un valor total de 215.000 euros, derivats de les notificacions de sancions a diversos deutors entre els anys 2014 i 2016. Des del comú s’afirma que aquesta és una operació “habitual” i que en aquest mandat ja se’n va fer una de similar fa un any i mig. Tal com s’indica a l’edicte, que signa la cònsol major, Conxita Marsol, les persones i entitats implicades tenen 10 dies hàbils per presentar una llista amb els seus béns i també podran interposar un recurs administratiu al mateix comú en el termini d’un mes natural des de la data d’aquesta publicació. Tot i així, la interposició del recurs no suposa la suspensió de l’execució de l’acord d’embargament.

En l’edicte es detalla la data de notificació de constrenyiment, la xifra de la liquidació pendent i la que s’ha de pagar realment després de sumar-hi el 20% de constrenyiment. La majoria dels embargaments es fan per a casos corresponents al 2015, amb més de 1.227 expedients, per 111 del 2014 i 350 del 2016. En el cas de la quantitat econòmica, la xifra mitjana seria d’uns 160 euros per afectat, però normalment no sobrepassa els 100, sinó que alguns superen i per bastant aquesta xifra, com és el cas de l’embargament més elevat que es farà i que superarà per poc els 800 euros.

Des del comú insisteixen en la “normalitat” de l’edicte i que quan fan una reclamació i aquesta no obté resposta per part de l’implicat, la seva obligació és fer tot el possible per cobrar-la i així els ho permet la legislació.

Andorra la Vella ja va rebre 1.133.482 euros de mans del Govern pels diferents expedients de multes i liquidacions tributàries impagades que van prescriure a la Batllia i que, per tant, no s’havien pogut cobrar. La indemnització es va fer pel “funcionament anormal” de l’administració de justícia.

RESCATANT AVIADORS

A. S. / C. C. - Andorra la Vella El departament de Joventut del comú va llançar un repte als nois i noies de la parròquia que ahir es va materialitzar. Fer que els joves ajudin en l’organització d’una activitat “que està de moda” i que els apassiona, com és un escape room, però que a més ajudi a fomentar el coneixement i a promocionar la zona del centre històric de la capital. Això que semblava tan difícil d’aconseguir es va fer ahir quan una dotzena d’infants van aprofitar per jugar a aquest divertit joc, ambientat a la Segona Guerra Mundial, i en el qual s’havia d’intentar salvar dos aviadors de la RAF britànica, portar-los fins a França i evitar que fossin capturats per la Gestapo. Una experiència que va encantar els participants i que els organitzadors plantegen repetir en el futur. “No sabíem com sortiria i per això l’hem limitat. Segurament, per això el repetirem per Carnaval o altres vacances”, afirma la tècnica del departament de Joventut Sara Valls. “L’objectiu és aconseguir que els joves coneguin el barri antic d’Andorra la Vella perquè la gent de la nostra edat no el coneix, i que s’interessin per la història de la Segona Guerra Mundial”, desitjava el Marc, un dels joves ajudants. Des de l’associació de comerciants, la presidenta, Anna Riberaygua, va donar “suport incondicional al projecte” i va vaticinar que en la pròxima edició més comerciats s’apuntaran a jugar amb els infants. “Només era una prova pilot i per això han participat dos o tres botiguers, però estem disposats a col·laborar més, ja que des de l’associació estem molt contents de participar en actes que donin a conèixer el nostre context urbanístic i que, a més, es facin aquí.”

tracking