TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Dues noves torres per al Clot d'Emprivat

El primer edifici és al costat del Prat del Roure i tindrà una vintena de plantes

Dues noves torres per al Clot d'EmprivatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Clot d’Emprivat comptarà amb dues noves torres després que els propietaris hagin presentat els projectes al comú escaldenc. La primera parcel·la es troba situada al costat del Prat del Roure i ja compta amb un cartell on s’anuncia la construcció. Es tracta d’una edificació de diferents alçades, però que a la part més alta comptarà amb una vintena de plantes. L’ús serà el de pisos d’alt estànding. La segona àrea on es construirà es troba a tocar del pavelló d’esports escaldenc i és fàcilment identificable perquè fa molts anys que es troba envoltada d’una tanca metàl·lica. En aquest cas l’ús final no s’ha determinat. De moment, s’ha entrat el permís de construcció per iniciar les obres de l’aparcament soterrat. Posteriorment es decidirà quin tipus de construcció es fa a la torre de plantes per sobre. A hores d’ara no és clar si serà per a habitatges o si s’hi construirà un hotel d’alta gamma. Els propietaris principals de les parcel·les són les famílies Fité de Oste pel que fa al primer projecte i Andimesa en el segon. Les dues torres s’uniran a la que ja s’ha començat a edificar també al Clot d’Emprivat i que impulsa Molines Patrimonis amb un inversor estranger.

La cònsol escaldenca, Trini Marín, va explicar que els propietaris encara “han de proposar la cessió que fan al comú”. Cal tenir en compte que durant el mandat de Toni Martí el comú ja va agafar part de les futures cessions urbanístiques que havien de fer els propietaris del Clot d’Emprivat. Per tant, el que els propietaris han d’entregar al comú serà inferior al 15%. Les cessions del mandat de Martí van permetre la construcció del complex del Prat del Roure, “que va reagrupar totes les cessions en un lloc, a més de l’aparcament i les escoles bressol”. El comú sap que ha de rebre un percentatge més baix i està en espera que els propietaris facin una proposta respecte a quina part del terreny cedeixen. Les ofertes hauran de ser aprovades en junta de govern per la majoria demòcrata. Els impostos corresponents no es pagaran fins que no s’aprovin els projectes.

Trini Marín va destacar que darrere dels projectes “hi ha una feina dels propietaris molt important i també dels arquitectes i els enginyers”. La cònsol va posar en relleu que cap dels dos projectes suposarà que es perdin places d’aparcament a Escaldes ja que les dues parcel·les no toquen cap dels espais destinats a pàrquing. El projecte a tocar del pavelló d’Escaldes és una notícia molt positiva per al comú, ja que “amb tots els respectes no deixa d’estar tancat i protegit, però hi ha aigües i cal un control d’aquestes aigües estancades”. Destaca que no ha estat fàcil per als propietaris tenir cura durant tants anys de la parcel·la que es trobava plena d’aigua. Respecte d’aquest projecte, assegura que li fa “il·lusió” perquè millorarà la imatge estètica de la zona afectada per les tanques metàl·liques que rodejaven la parcel·la.

Dues noves torres per al Clot d'Emprivat

tracking