L'oposició no aposta per un gran projecte a les Pardines

Els consellers de l’oposició creuen que la zona ja té prou afluència turística i proposen traslladar el pont a un altre espai de la parròquia

L'oposició no aposta per un gran projecte a les Pardines

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’oposició encampadana celebra la decisió de la majoria de declarar desert el concurs per fer un pont a les Pardines, tal com va explicar el cònsol major, Jordi Tor­res, però malgrat veure bé el projecte no creu que sigui el lloc més necessitat de la parròquia per atreure més turistes. La consellera de L’A+I Maribel Lafoz detalla les reserves de la seva formació al pla. “Compartim la decisió d’aturar-lo perquè les ofertes que ens van dir sobrepassaven per molt el pressupost determinat que havia previst el comú, però sí que és veritat no vèiem tan necessari desenvolupar aquesta zona de la par­ròquia”. La consellera liberal recorda que la infraestructura “era una iniciativa de la majoria” i que la zona ja està prou freqüentada, per tant, no caldria fer una gran obra. “Les Pardines ja té el seu públic. És un entorn natural on a famílies i turistes els agrada passejar i ja ve força gent, per tant potser fer un projecte per massificar-lo no seria la nostra prioritat.” En aquest sentit, proposa destinar aquests diners “a difondre l’atractiu d’altres zones de la parròquia”.

De la mateixa opinió és el conseller del PS+I Pere Marsenyach, que, a més, afegeix que engrescar-se en un projecte com aquest en el darrer any de mandat tampoc seria el més adient. “Nosaltres també estem a favor de la decisió, perquè les Pardines és una zona que ja està saturada. El projecte ens agrada però, per què no li busquem una altra ubicació?”, es pregunta. Pel conseller socialdemòcrata, aquest és l’element clau i no tant el cost que tindria. “Crec que en l’àmbit econòmic s’hauria pogut afrontar perquè tenim romanents de tresoreria però fer-ho en aquest espai i en el darrer any de mandat no ho acabem de veure.”

Lafoz mostra la seva preocupació per la seguretat que exigiria un pont d’aquestes característiques, ja que en el projecte inicial hauria de recórrer una distància de dos-cents metres i superar els cent d’alçada. “No és fàcil el que proposava el comú i la seguretat que exigia és el tema que més ens preocupava. L’altura és molt elevada i allà hi ha moltes famílies amb cotxets i nens petits, així que calia anar amb molt de compte i també tenir molt clar com es volia fer.” Respecte al futur del pont, no garanteix que es reprengui a partir del 2020 com va proposar el cònsol, sinó que apunta que “potser més endavant es farà alguna cosa però jo l’emmarcaria dins del pla de desenvolupament comercial de la parròquia que vam aprovar en el darrer consell de comú”.

Els dos consellers de la minoria expliquen que van traslladar totes aquestes qüestions al cònsol major i que ell les va acceptar, per això, junts van prendre la decisió de declarar desert el concurs i deixar per més endavant aquest projecte.

FAVORABLES AL CONCURS PER ALLARGA LA CONCESSIÓ A PAS-GRAU

Els dos consellers són partidaris que es faci un concurs per allargar la concessió de les pistes d’esquí de Pas de la Casa-Grau Roig. “No hi ha cap altra que fer el concurs i creiem que sense ell no es pot fer. Sempre hem dit que l’acord d’intencions només és paper mullat i, per tant, ens alegraria que es fes”, indica Marsenyach. Lafoz recorda que el concurs és la solució “per la qual sempre hem apostat perquè creiem que és la manera més legal i transparent de fer-ho”, però desconeix la manera com s’està negociant. “Nosaltres no en sabem els detalls, però em consta que els serveis jurídics de Saetde i els de la corporació sí que treballen per definir els detalls que falten.”

Viladomat va reconèixer que segurament es farà “aviat”, però va demanar garanties perquè Saetde hi pugui concórrer amb normalitat, unes demandes que els dos partits entenen perfectament. “És evident que calen garanties perquè si Saetde no el guanya pugui recuperar la inversió feta”, diu el socialdemòcrata. La liberal afegeix que “hem de treballar perquè sigui el més just i segur per a tots”.

Finalment, el PS demana que es faci a principi d’any “perquè si s’endarrereix, entrarem en campanya i es tornarà a complicar”.

tracking