Andorra la Vella

Un llac i lletres il·luminades, a la plaça de l'edifici The Cloud

Andorra Telecom destina 275.000 euros a l’arranjament de la parcel·la a l’espera de decidir quan es farà el nou edifici

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom va inaugurar ahir la nova plaça situada a la parcel·la on s’havia de construir l’edifici del The Cloud, un espai provisional i obert que ha de donar una imatge de la zona millorada i treure les tanques que hi barraven l’accés. Entre els nous elements que s’hi han instal·lat, hi ha un llac amb un pont i unes lletres grans i il·luminades on s’hi llegeix Andorra i que podran canviar de color. El to escollit ahir era el magenta característic de la companyia. “Hem volgut que sigui un espai agradable per al vianant, per això les lletres, perquè es puguin fer fotos”, va indicar el president del consell d’administració de la parapública i ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres. També s’ha pintat de negre la façana de l’edifici que encara queda dempeus i s’ha posat una “pluja de lletres que parlen de la companyia i de la comunicació que transmet”, va dir.

Els treballs han costat 275.000 euros i inclouen la part que dona a l’avinguda Meritxell, que es va inaugurar ahir, però també la posterior, on ara el comú ha instal·lat el tobogan de gel i que ja es va acabar a final de novembre. “Les obres han durat vuit setmanes però en aquesta segona fase hem hagut de córrer molt. Penseu que les lletres il·luminades van sortir ahir per poder passar la frontera abans de les cinc del matí”, va destacar.

Torres va insistir en la transitorietat de la plaça, ja que la companyia té previst desenvolupar un nou projecte per fer un edifici emblemàtic que s’haurà de construir en el proper mandat. “És un espai provisional fins que es prengui la decisió final. Sabem que la parcel·la és un actiu molt important per a nosaltres i aquí s’hi hauran d’ubicar les oficines d’Andorra Telecom, per això volem fer alguna cosa emblemàtica però que puguem assumir.”

Un nou projecte emblemàtic

La parapública és la propietària de la parcel·la i mentre no es desenvolupi un nou projecte emblemàtic, s’hi deixarà la plaça. Tot i així, Torres va explicar que haurà de ser el pròxim Govern qui el porti endavant. “Penso que la decisió la prendrà el nou executiu. Nosaltres hem deixat l’espai condicionat perquè encara passarà temps i el que no volíem és que quedés més temps tancant amb tanques sinó que sigui un pulmó d’oxigen i que acompanyi les reformes que s’han fet de Meritxell i de Carlemany.” Respecte al The Cloud, el ministre va explicar que l’edifici s’hagués pogut aixecar des del punt de vista econòmic però no des del comercial. “Per capacitat financera l’haguéssim pogut fer però no hauria estat rendible, i des de la companyia no ens ho podíem permetre.” Finalment, va recordar que la fase 3 del projecte, que englobava la construcció pròpiament de l’edifici, tenia una previsió de 23 milions d’euros però que l’oferta més adient era de més de 40. “Això ens hauria fet sobrepassar els 55 milions d’euros i no es podia assumir.”

Des del comú, la cònsol major, Conxita Marsol, va ressaltar la importància que aquesta zona estigui arreglada i ho va ajuntar amb el projecte que desenvoluparà el comú per arranjar els carrers del voltant. “El més important era obrir l’espai i treure’n la tanca que ja feia tres anys que hi era i que no beneficiava el centre comercial d’Andorra la Vella. Ara li podrem donar un ús públic i també serà un punt de foto important.” Marsol va recordar que els treballs costaran 1,2 milions d’euros (500.000 euros menys del previst), que començaran la primera setmana de febrer, quan s’enretiri l’enllumenat de Nadal i que hauran d’estar enllestits el 30 de juny. “Nosaltres farem els carrers del voltant de la parcel·la amb granit de diferent color del de Meritxell. Li acabarem de donar la il·luminació que li falta i hi posarem bancs i arbres per completar el projecte i fer una gran zona per a vianants”, va destacar.

A la part de darrere, on està el tobogan de gel del Poblet de Nadal, la corporació ja comença a pensar que s’hi posarà, tot i que es farà a partir del juny quan hagi finalitzat la reforma dels voltants. Malgrat que encara no està decidit, sí que es vol posar algun element d’atracció familiar, com ara un carrusel, “que doni vida” i contribueixi a l’obertura de l’espai al centre comercial.

L'INFORME DE L'HELIPORT NO ARRIBARÀ FINS DESPRÉS DE NADAL

Torres va reconèixer que encara no han rebut l’informe final que van encarregar a una empresa francesa sobre la viabilitat del projecte de l’Heliport a les Tresoles, i que “segurament fins després de Nadal, no tindrem cap novetat”. El ministre va recordar que la previsió era que estigués a punt a final d’any però no serà així. Per altra banda, també va indicar que de cara a les pròximes setmanes sortirà el concurs per adjudicar els treballs d’anàlisi dels elements amb amiant de Ràdio Andorra i que després, tindran cinc setmanes per iniciar la descontaminació.

Un llac i lletres il·luminades, a la plaça de l'edifici The Cloud

tracking