“Emoció” en el concert de fi de gira dels Claret al Centre de congressos

Els germans van posar el punt i final a la commemoració dels 50 anys de carrera

“Emoció” en el concert de fi de gira dels Claret al Centre de congressosTONY LARA / COMÚ ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els germans Lluís i Gerard Claret (violoncel i violí) van posar ahir el punt final a la seva gira per celebrar els 50 anys dalt dels escenaris al Centre de congressos d’Andora la Vella. Era un concert especial per la vinculació dels dos amb el país i perquè el comú es va voler sumar a les noces d’or dels músics organitzant aquest recital gratuït per al qual finalment es van retirar més de 700 invitacions, omplint més de tres quartes parts de l’aforament de l’auditori. Moments abans del recital els dos van destacar que sentien un “plaer especial, satisfacció i emoció” pel fet que la darrera actuació fos a la capital, perquè reforçava encara més “la vinculació” que hi mantenen.

Van recordar que van estar a l’inici de l’Institut de Música i que en “l’equilibri” que han intentat buscar sempre entre la tasca com a pedagogs i com a concertistes han volgut estar relacionats amb l’ensenyament de la música a Andorra. Lluís, malgrat estar afincat a Boston, hi acudeix per oferir un seguit de classes magistrals als joves alumnes. Tanmateix, es van mostrat satisfets “de veure com era el país fa 50 anys i com és ara, perquè hi ha hagut molts canvis”, va destacar Gerard, emfatitzant la quantitat de músics andorrans. Un exemple, que en les darreres proves per treballar a l’orquestra de Barcelona entre els catorze escollits, d’un total de setanta aspirants, hi hagi tres andorrans.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va recordar que la capital s’ha implicat en la celebració d’aquest mig segle de carrera amb una exposició, amb el concert, i que aviat els dos músics seran les primeres persones del món de la cultura que tindran una estrella al Bulevard del Fener.

tracking