Roig insinua que Laurèdia en Comú presentarà llista parroquial pròpia

El candidat d’SDP, Josep Roig, afirma que la plataforma “està treballant” per acordar els punts del programa als comicis

Roig insinua que Laurèdia en Comú presentarà llista parroquial pròpiaEnric Revuelta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Laurèdia en Comú es planteja presentar una llista territorial a Sant Julià de Lòria a les pròximes eleccions nacionals. La plataforma que actualment encapçala el comú lauredià ha engegat els engranatges per teixir una proposta per disputar els dos consellers en joc a la resta de plataformes que hi concorreran. A la més que probable presència d’Unió Laurediana, la incògnita serà saber què farà DA, que forma part de la coalició al comú, i si els Liberals i els Socialdemòcrates acaben consumant un acord a la parròquia.

El conseller de Cultura al comú lareudià i candidat de Progressistes-SDP, Josep Roig, va explicar ahir en roda de premsa que membres de Laurèdia en Comú “estan treballant” per presentar una candidatura. “Ens haurem de posar d’acord en uns punts programàtics concrets”, va afegir Roig, que va recordar que des de la formació progressista van descartar presentar-se en solitari a la parròquia, ja que ho considerarien contradictori pel fet de formar part de la coalició comunal que encapçala Josep Miquel Vila. Roig, que continuarà com a conseller de Cultura fins que Toni Martí convoqui eleccions, va donar pistes a mesura que parlava de les possibilitats dels Progressistes-SDP de presentar llistes parroquials en en altres parròquies, com Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Encamp i Ordino. En aquest sentit, es va mostrar optimista per consumar-les. “No només hi estem treballant sinó que m’atreviria a dir que això serà així”, va dir Roig, que en el cas de l’àmplia coalició a Sant Julià de Lòria va justificar que “per conveniències pròpies de la nostra formació i d’altres formacions hàgim vist com una opció molt factible el fet de fer una coalició de persones sobre una plataforma transversal”. Roig va afirmar que prescindiran de les “sigles” i dels “colors” del partit en la proposta que s’està madurant perquè “ara el que toca és explicar el nostre projecte de futur per a Andorra”. “El que farem a Sant Julià serà treballar en un projecte transversal que ens permeti donar el nostre punt de vista per incidir en el futur del país des de l’òptica de la nostra parròquia”, va afegir Roig. Malgrat que va admetre que entre els membres de la plataforma de Laurèdia en Comú hi pot haver posicionaments ideològicament “allunyats”, “però això no vol dir que no treballen en la dinàmica i la perspectiva de no cavar trinxeres i d’estendre ponts de diàleg”. En preguntar-li si DA optarà per aixoplugar-se a la plataforma o per si decidirà presentar-se en solitari, Roig va dir que li correspon als taronja prendre la decisió. “No puc parlar per ells”, va dir el candidat dels progressistes a la llista nacional, que va valorar la bona sintonia que hi ha amb el conseller Joan Gómez.

Crítiques a Teruel i Barbero

Roig va sembrar els dubtes sobre el rumb que pot tenir DA a Sant Julià, en referència als estirabots de les conselleres Meritxell Teruel i Francesca Barberó amb el cònsol major, Josep Miquel Vila. “Hi ha un conseller a la junta que està fent molt bona feina i hi ha dues conselleres que de tant en tant diuen el que diuen i estan a la mateixa formació”, va dir Roig.

tracking