Menys inversió per deixar les obres pagades

Conxita Marsol remarca que no volen generar plurianuals i preveu tancar la legislatura amb un deute de 37 milions

Menys inversió per deixar les obres pagadesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pressupost del 2019 d’Andorra la Vella rebaixa la inversió de manera notable “perquè hem fet molta inversió i ara estem acabant moltes coses, hi ha molts reconduïts, alguns plurianuals i amb aquesta part el pressupost ja és important”, assenyala Conxita Marsol a la ràdio del Diari. La cònsol major recalca que “es licitaran menys obres perquè el que no volem és deixar quan s’acabi el nostre mandat que la pròxima corporació es trobi reconduïts o plurianuals, i per al 2020 només tenim el del cadastre, que és una obligació legal que s’ha de fer, l’oposició ja ho sap”, i insisteix que l’objectiu és que “la corporació que entri pugui disposar de tota la capacitat econòmica del comú i tindrà molta cosa feta però encara quedarà feina”.

Marsol destaca la inversió als carrers del voltant del que havia de ser The Cloud, a la qual es destinen 1,8 milions per a una obra que ha d’estar acabada al juny i abans, el 23 de desembre, finalitzarà l’embelliment que fa Andor­ra Telecom a la parcel·la, “on va una zona d’aigua i unes lletres”, indica la cònsol. Als comptes també hi ha partides per començar a reformar l’Estadi Comunal, per a Príncep Benlloch, per fer actuacions a Riberaygua i travesseres i per a les voravies de la zona dels Marginets. El pressupost inclou un milió d’inversió per millorar la plaça de la Rotonda. “Arreglem una mica el terra i es posarà algun element diferenciador, perquè hi hagi connectivitat de les dues zones de Meritxell”, anuncia la cònsol, que afegeix que hi haurà un milió d’euros per fer el vial amb tres carrils d’entrada al carrer Doctor Vilanova. Una zona on després es farà un pla director que determini què es vol fer globalment “i després anem traient els concursos d’idees per a cada zona, cada edifici o cada plaça”, i es descarta el concurs d’idees convocat inicialment.

Aquestes inversions faran que la majoria que encapçala Conxita Marsol tanqui la legislatura amb un endeutament superior a l’actual, “que si acabéssim avui seria de 34 milions, però l’any que ve la nostra previsió és acabar amb un endeutament d’uns 36 o 37 milions i quan vam entrar era de 42 milions”. La cònsol exposa que el 30 de desembre passat l’endeutament era de 32 milions perquè els dos primers anys de mandat “vam aconseguir amortitzar deute per 10 milions”, i argumenta que tot i que ara s’incrementarà “l’important és que sortirem amb menys deute i amb tot el que s’ha fet”. Amb inversions que han estat molt costoses i que considera imprescindibles com les de la separativa de Santa Coloma per reduir la inundabilitat i la de l’avinguda Meritxell, afegeix que el comú ha incrementat “moltíssim el patrimoni perquè hem tingut cessions molt importants i per tant crec que la valoració quan presentem els números del mandat ha de ser positiva però de molt”. I recorda que s’han guanyat espais de titularitat comunal al carrer Doctor Vilanova, “una parcel·la de 2.500 metres quadrats en un dels millors llocs d’Andorra la Vella”, a Santa Coloma i a la zona de la Borda Nova, “que vam plantejar-nos vendre’n una però ara estem esperant perquè cap a la Comella potser se’ns acudeix alguna cosa, hi ha aquest famós recinte multifuncional”, conclou.

tracking