La Massana

Els comuns rebutgen la unificació del cos dels agents de circulació

Marín afirma que la coordinació entre les corporacions és suficient i que quan algun cònsol necessita agents, els altres els cedeixen ràpidament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cònsols segueixen sense voler la unificació dels agents de circulació, un “desig” que el cap de Govern ha expressat en diverses ocasions però ells sempre han manifestat els seus dubtes. Ahir, els presidents de la comissió interparroquial, Trini Marín i David Palmitjavila, van reiterar aquesta situació, afirmant que “sí que ho hem pensat altres vegades però crec que la competència l’ha de mantenir cada comú”, va assenyalar la cònsol d’Escaldes-Engordany qui va afegir que una de les prioritats ha de ser la seva formació, més que no pas la integració. “Des de la interparroquial hem de defensar la formació que oferim, i no només als nous, sinó també a aquells que ja hi són des de fa temps. Crec més en això, que en la unificació.” En aquest sentit, va reivindicar que abans de prendre aquesta decisió “que penso que no ens cal” en prendria d’altres que alliberarien els agents d’algunes de les tasques més feixugues. “Potser externalitzaria la grua perquè té un cost molt elevat i fa que necessitis agents de circulació. A vegades he pensat a tenir una empresa que ho fes tot, però segur que no serà en aquest mandat.”

El cònsol menor de Canillo es va sumar a aquestes paraules i va recordar que sí que hi ha unitat de criteris en diferents aspectes. “Ja és un cos unificat en formació, en selecció de personal i en imatge. Anar més enllà potser seria potestat de Govern però crec que s’ha fet una bona feina” i va insistir que cada comú mantingui el seu cos. “Ja oferim mobilitat i transversalitat en els edictes que publiquem però la llei diu que la circulació és dels comuns i, en aquest sentit, les regles del joc estan bastant establertes”.

Els dos van assegurar que sempre que una parròquia necessiti ajuda, la resta es posen a la seva disposició, com passarà amb les finals de la Copa del Món d’Esquí, o amb Andorra la Vella quan es va produir l’incendi del centre esportiu. “Si algú en necessita, tots estem disposats a cedir-ne, sempre que tinguem el nostre servei garantit o, per exemple, amb els Serradells, ràpidament em vaig posar en contacte amb la cònsol major i vaig fer baixar a un parell o tres d’agents.”

Els dos cònsols van presidir l’acte de cloenda del curs bàsic de competències tècniques que es va fer ahir a la Massana, i en la qual es va fer l’entrega de l’orla a vuit auxiliars d’agent de circulació que d’aquí a un any esdevindran urbans.

Els comuns rebutgen la unificació del cos dels agents de circulació

tracking