Absolt un home que va intentar envestir un agent de circulació

Té una discapacitat que “no li permet entendre la il·licitud dels fets”

Absolt un home que va intentar envestir un agent de circulacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sala penal del Superior ha ratificat la sentència d’absolució d’un home que el 22 d’octubre del 2015 va intentar atropellar a l’avinguda Sant Antoni de la Massana un urbà que no estava de servei. Corts va absoldre l’home, que pateix un retard mental lleu, una síndrome orgànica de la personalitat, una síndrome cerebral orgànica amb trastorn paranoide i un trastorn del control dels impulsos, del delicte major de lesions causades amb mitjà susceptible de causar lesions greus o la mort en grau de temptativa. I ho va fer en tenir en compte la circumstància excloent de la responsabilitat penal de no poder comprendre la il·licitud del fet per raó d’una anomalia o alteració mental.

El tribunal sí que va imposar al processat les mesures de seguiment de tractament ambulatori en centre terapèutic pel període de quatre anys i de prohibició de conduir vehicle automòbils també per a quatre anys.

És contra aquesta part de la sentència que la defensa de l’home va presentar recurs al Superior demanant la lliure absolució de l’acusat sense imposar cap mesura de seguretat. La fiscalia es va oposar al rercurs, però no va presentar-ne cap, satisfet amb la sentència del Tribunal de Corts. El TS desestima el recurs i manté les mesures de seguretat dictades.

El dia dels fets, el policia anava amb el seu cotxe privat darrere del processat i va observar com aquest feia ziga-zagues per la calçada i canvis bruscos de trajectòria. L’agent el va avançar i va aconseguir aturar-lo. Es va identificar com a urbà i en aquell moment l’home el va intentar atropellar, obligant l’agent a saltar a la vorera per no ser envestit.

tracking