Farré critica la manca de programa i cohesió de LeC

El conseller d’Unió Laurediana defensa que ells sí que en tenen, que la formació de la majoria només es va fer “per anar en contra nostre” i que té “desequilibris interns”

Farré critica la manca de programa i cohesió de LeCARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La decisió de Laurèdia en Comú (LeC) de presentar-se a les eleccions comunals del 2019 no ha agafat per sorpresa el cap de l’oposició, Joan Albert Farré, qui “respecta” la decisió però els emplaça a enfrontar-se en els pròxims comicis. “Trobo molt respectable la seva decisió, com no podia ser d’una altra manera. El que és evident però és que nosaltres també ens presentarem i com sempre serà la ciutadania qui tindrà la decisió final, la qual esperem que ens acabi donant la confiança a la gent d’UL”. Farré és conscient que l’actual majoria comunal ha patit un fort desgast intern i ho atribueix a l’heterogeneïtat dels seus integrants. “En aquesta legislatura, Laurèdia en Comú ha donat la sensació de patir una manca de cohesió interna important. És una barreja de persones que van concórrer de manera individual, en teoria sense partits al darrere, i amb gairebé un únic objectiu, que era desbancar-nos”. I recorda que “aquesta barreja ha acabat provocant la manca de cohesió i els desequilibris interns”.

La voluntat que no es repetís una majoria comunal d’UL i no tenir un programa clar, és segons Farré, la gran diferència entre les dues formacions, ja que en aquest mandat, no ha vist una “evolució” positiva de la parròquia. “Si ens comparem, nosaltres tenim un programa sobre el qual aplicar polítiques per al poble, mentre que Laurèdia en Comú és la manera que van trobar per unir-se en contra nostre. Són dos conceptes diferents de fer política”, i afegeix que “nosaltres sí que tenim un programa definit i amb contingut polític suficient per mantenir i millorar la parròquia. La nostra voluntat és fer-la avançar i, des del nostre punt de vista, no es pot dir que l’actual majoria ho hagi fet i, en aquest sentit no veiem una evolució”.

Respecte a la possibilitat que Josep Roig acabi encapçalant la llista nacional d’SDP, el polític d’UL li desitja sort però recorda que ell es quedarà fent política a la parròquia mentre que Josep Pintat liderarà el partit en l’àmbit nacional. “Crec que cada persona ha de seguir el seu camí i, si ell té inquietuds per fer política nacional, espero de veritat que li sigui satisfactori, ara bé, nosaltres ens quedem per seguir desenvolupant el projecte que tenim per Sant Julià i aquest estarà acompanyat pel projecte nacional que lidera Josep Pintat”.

En aquests comicis, dos polítics de Sant Julià podrien encapçalar una llista nacional, un motiu de satisfacció per a Farré, qui opina que “sempre és una bona notícia que polítics de la parròquia estiguin a la primera línia política i la seva presència, si Roig ho acaba acceptant, demostrarà una vegada més les inquietuds polítiques, nacionals i parroquials, que tenim els lauredians”.

tracking