Marsol confia a poder reobrir després de Nadal una part dels Serradells

La cònsol remarca que la guarderia, el gimnàs i la sala polivalent estan intactes i que cal certificar que l’accés al recinte és segur

Marsol confia a poder reobrir després de Nadal una part dels Serradells

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major de la capital espera que els informes dels pèrits sobre l’accés als Serradells permetin que la part de les instal·lacions que no està afectada per l’incendi pugui estar operativa després de Nadal. Conxita Marsol augura que “per molt malament que vagin les coses crec que després de les festes hauríem de tenir molt clar quan podem tenir en funcionament el gimnàs, la sala polivalent i les activitats dirigides” que es feien al centre esportiu perquè remarca en declaracions a la ràdio del Diarique “hi va molta gent, escoles, particulars, tenim 3.500 abonats i costa que la resta del país pugui assumir aquesta quantitat d’abonats que ara es troben desubicats”.

Marsol explica que el problema d’accés “és que algun element de la façana o la façana hagi tingut algun problema i caigui tota, que pel que em diuen no, perquè el pàrquing ja ens ha assegurat que no té cap problema” i remarca que en la primera visita que va fer als Serradells va poder comprovar que “el gimnàs està perfecte, a la recepció no sembla que hi hagi hagut un incendi, la sala polivalent està bé, als vestidors del costat de la piscina t’hi podies dutxar, la sauna, tot està molt bé i a la guarderia no hi va entrar ni fum”. Tot, assegura, “podria funcionar demà però com que s’hi ha d’accedir per davant de la façana que té el gran impacte hem d’esperar a tenir tots els informes sobre la seguretat en l’accés”.

Tasca en la qual treballen “molts perits perquè hi ha moltes companyies i ara no és prudent tocar res perquè s’ha de determinar bé que tothom estigui d’acord sobre com s’ha produït l’incendi, per què i on ha començat”, asse­nyala. Conxita Marsol subratlla que la setmana que ve hi ha una reunió i tindran els informes dels pèrits i d’experts enginyers de França perquè s’han contractat dues enginyeries que han de confirmar l’estat de l’estructura de la part de la piscina malmesa per les flames, “tot i que la bassa i la maquinària està intacta”, i especifica que “una vegada tinguem això completament confirmat la idea és treballar per obrir primer la guarderia i després la resta de l’edifici que es pot utilitzar”. La responsable comunal confia que si la setmana que ve els informes són favorables es faci la planificació que començarà per tancar completament l’accés a la piscina “perquè no s’hi pugui accedir de cap manera i després es començaran les tasques de neteja, les de desenrunar i més tard la reconstrucció” i també preveu que es fiquin “lones per tapar la part de la façana afectada”.

La reconstrucció anirà totalment a càrrec de les assegurances “i la discussió serà en l’àmbitde responsabilitat de les diferents asseguradores però el comú ho té assegurat i les nostres compa­nyies responen”, incideix Marsol, que afegeix que també hauran d’assumir el cost de la utilització d’altres centres esportius que estan fent els abonats. La cònsol xifra per sobre dels 4 milions la reconstrucció “perquè la façana costava 2,8 milions, el sostre en va costar 1 i s’ha de fer l’enderroc i refer el que s’ha fet malbé”.

SEGURETAT ALS TREBALLS

Respecte a les causes del foc, Marsol indica que no tenen l’informe definitiu que ha de dir si “va ser una espurna o potser es va escalfar molt” el punt on es treballava a la façana i sobre si es respectaven les condicions de seguretat destaca que “m’ho han assegurat de paraula. Hi ha l’arquitecte o l’enginyer que va fer el projecte, la direcció facultativa, l’empresa de qualitat i control, tot això hi era i tothom haurà d’assumir les seves responsabilitats”. La cònsol emfatitza que tots aquests actors n’eren els responsables i “el comú no estem per anar a comprovar, per això encarreguem els projectes a professionals i especialistes, i això és el que ha de funcionar. En aquest sentit estem tranquils”.

SOLIDARITAT DELS JUGADORS DE FUTBOL DEL BARÇA PER L'INCENDI

La plantilla de l’FC Barcelona s’ha solidaritzat amb el comú per l’incendi que el 22 de novembre va cremar part del centre esportiu dels Serradells. Conxita Marsol va rebre ahir al matí una samarreta en què destaquen les signatures de Messi, Piqué, Luis Suárez, Busquets, Dembélé i Rakitic entre d’altres jugadors, per evidenciar el suport .

tracking