Avança la renovació de l'entorn de Casa de la Vall

Bonell diu que ja tenen el plec de bases a punt i que el volen publicar aquest mes per intentar adjudicar-lo aquesta legislatura

Avança la renovació de l'entorn de Casa de la Vall

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell General està ultimant un projecte per embellir l’entorn de Casa de la Vall, concretament de la zona on ara hi ha un aparcament a l’aire lliure i una plaça, en què s’hi preveu fer un gran espai que doni resposta a les necessitats de la parròquia i que serveixi també per celebrar esdeveniments de caràcter cultural. A més, tindrà un aparcament soterrat que permetrà com a mínim doblar la quarantena de places que hi ha actualment. La subsíndica general, Mònica Bonell, va assegurar que ja tenen preparat el plec de bases per fer un concurs d’idees que haurà de sortir abans de final d’any, i esperen poder adjudicar-lo aquesta legislatura. “L’objectiu és donar valor a Casa de la Vall, sobretot a la part de darrere, un espai que es va arranjar provisionalment després de tirar la Casa del Benefici, però on hi cal fer una obra important.”

En aquest sentit, va explicar que la voluntat del Consell és treure el concurs aquest mes per intentar començar a desenvolupar-lo abans que finalitzi la legislatura, tot i que sí que descarten que es pugui tirar endavant al 2019 perquè no tindrà una partida pressupostària creada. “La nostra intenció és publicar-lo d’aquí a una setmana o quinzes dies però no sabem si ens donarà temps d’adjudicar-lo. El que segur que no es podrà fer és decidir si es realitza i si es reserva la corresponent partida pressupostària.” Per tot plegat, la subsíndica deixava en mans del pròxim executiu aquesta tasca. “El projecte quedarà subjecte a la voluntat política de la pròxima legislatura. De si es vol tirar endavant i de si es reserva una partida pressupostària.”

El concurs d’idees que es publicarà en breu contempla algunes exigències com ara la necessitat de soterrar un aparcament, la possibilitat de crear un edifici per als serveis del Consell o de qualsevol altra institució, i també la possibilitat que es millori la connexió entre els barris del Casc Antic i el del Pui. “Es busca disposar d’una gran plaça per donar resposta a les demandes dels veïns i per organitzar-hi esdeveniments culturals, que fins ara es fan a la plaça del Consell. En el plec també incloem un pàrquing soterrat, que s’estudiï la possibilitat de fer un edifici per donar resposta als serveis del Consell o d’altres institucions, i la de millorar la connexió entre aquests dos barris”, va detallar la subsíndica.

Aquest projecte no té un pressupost estimat, ja que en ser un concurs d’idees, qualsevol empresa pot presentar-hi el seu. Tot i així, des de Sindicatura s’ha demanat al Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra (COAA) que els faci una estimació econòmica, “però ens han dit que depèn molt dels materials i dels elements que hi vulguem incloure, perquè hi ha un roc molt gran i superar-lo és complicat”.

Bonell va comentar que el comú d’Andorra la Vella està al corrent del projecte tot i que no hi ha participat directament perquè els terrenys són propietat del Consell General. També s’ha demanat l’opinió dels veïns i comerciants del Casc Antic.

tracking