Recullen signatures a favor i en contra del sentit únic de circulació a Príncep Benlloch

Propietaris, residents i comerciants de la zona han fet arribar dos escrits al comú, cadascun amb un posicionament

Recullen signatures a favor i en contra del sentit únic de circulació a Príncep BenllochXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns de l’avinguda Príncep Benlloch han recollit firmes a favor i en contra del sentit únic a la via. El comú va engegar una prova pilot el 17 de novembre passat per comprovar si el trànsit podria funcionar amb normalitat amb només un sentit per una possible ampliació de les voravies, la qual cosa ha despertat opinions diverses entre veïns, propietaris i comerciants de la zona. Amb motiu d’aquesta prova pilot, la qual va finalitzar ahir, tant els partidaris de transformar l’avinguda en una via de sentit únic com els partidaris de mantenir els dos sentits han fet arribar un escrit al comú, amb firmes de persones del barri explicant els motius del seu posicionament a la cònsol major, Conxita Marsol. Ara, el comú esperarà a tenir els resultats de la prova i de l’estudi de mobilitat per prendre una decisió.

El text redactat pels partidaris del sentit únic es tracta d’un agraïment a la cònsol per fer la prova. Consideren que l’ampliació de les voravies de l’avinguda Príncep Benlloch “reforça clarament el posicionament de la capital d’esdevenir una ciutat moderna, amb un fort compromís social i que reforci el teixit empresarial de la mateixa”. El text explica que aquesta mesura contribueix a incrementar l’activitat empresarial i econòmica, i incentiva els propietaris a millorar els seus immobles i a crear un nou centre de comerç a la zona. A més, assenyalen que l’ampliació de la voravia és necessària perquè l’actual impedeix la circulació de persones amb mobilitat reduïda.

Per la seva banda, els partidaris de mantenir els dos sentits a la via manifesten que l’ampliació de la voravia es pot portar a terme sense limitar el trànsit de la zona. Asseguren que aquest embelliment es podria fer de manera similar al que es va realitzar a l’avinguda Meritxell, per la qual cosa demanen “el mateix tracte”. Aquesta secció dels veïns defensa que l’avinguda no pot assolir el trànsit amb una única direcció, especialment en les hores punta amb la sortida dels col·legis i els dies de nevada, els quals asseguren que “els col·lapses en el centre de la parròquia serien greus i inevitables”. D’altra banda, consideren que aquesta modificació de l’avinguda suposaria “el tret de gràcia als pocs comerços de proximitat que queden en aquest tram”.

Neteja i enllumenament

Els comerciants i els veïns de l’avinguda Príncep Benlloch tenen altres reclamacions més enllà de la reducció del trànsit i l’ampliació de les voravies. Molts demanen al comú una major neteja i il·luminació, ja que, en paraules d’una de les comerciants del bar­ri, “aquest carrer mai el netegen. Avui l’estan netejant però no ho feien des de fa mesos”. La Dolors, propietària de la botiga Venus, d’una banda s’oposa al sentit únic a la via perquè “a partir de les cinc hi ha uns embussos fora de sèrie”, i de l’altra demana un millor enllumenament a l’avinguda, ja que assegura que a la nit es redueix sensiblement la visibilitat en la via. Aquestes peticions apareixen en l’escrit que els partidaris del doble sentit van fer arribar a la cònsol.

tracking