El comú preveu reobrir el sostre del passatge de l'Escale d'aquí a un any

L’ens ha enviat un requeriment als propietaris de l’edifici per destapar la zona si el projecte per construir un pàrquing no es materialitza

El comú preveu reobrir el sostre del passatge de l'Escale d'aquí a un anyana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Andorra la Vella ha recordat als propietaris de l’edifici del centre comercial Escale que d’aquí a un any hauran d’obrir el sostre del passatge Biscariet si no s’hi construeix el pàrquing que estava previst. La corporació els ha enviat un requeriment en veure que el projecte per concretar un aparcament en plantes superiors està ara mateix encallat i que, per tant, tal com està estipulat en el pla d’urbanisme, hauran de destapar el sostre del passadís el 30 de novembre del 2019.

La cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, va reconèixer ahir durant la sessió del consell de comú que el pàrquing plantejat a l’espai seria “importantíssim” i, de fet, no perd l’esperança perquè el projecte pugui acabar veient la llum. La representant no va descartar la possibilitat de prorrogar el conveni, fet que comportaria que la retirada del sostre es demorés un temps més. “Jo penso que podem arribar a un acord tots plegats i que Andorra la Vella hi tingui un aparcament important”, va expressar Marsol, que va apuntar que en cas que es destapi el sostre també hi hauria l’opció de construir el pàrquing i unir les dues ales de l’edifici a través de passarel·les.

La cònsol major de la capital va explicar que han estat parlant amb els propietaris durant gairebé un any i que davant de la falta de concreció, “volem que ningú tingui dubtes i que ningú pensi que nosaltres no volem fer complir el conveni que hi ha d’obertura del carrer”. En tot cas, el destapament que es faria l’any que ve seria parcial, amb una mena de sostre transparent, mentre que el 2022 s’hauria de retirar la resta de la cobertura.

Vistiplau de l'oposició

Per la seva banda, l’oposició veu amb bons ulls l’opció que s’acabi destapant el sostre del passatge. La consellera del PS+I Dolors Carmona es va mostrar d’acord a l’hora de reobrir el sostre “sempre que hi hagi coherència” i que sigui una zona per a vianants. La representant va reconèixer la importància de construir un pàrquing a la zona, si bé va admetre que en cas que no s’acabi construint hi ha altres aparcaments que cobreixen les necessitats d’estacionament, com ara els del Fener i del Parc Central.

El conseller de CdI+Liberals Jordi Minguillón va manifestar que el “pàrquing és important, però obrir el carrer canvia totalment la que és la zona de Prada Ramon”. “És un canvi substancial a la mobilitat i sobretot per al comerç i per al pas de la gent”, va dir Minguillón, que va admetre que permetre-hi la circulació “és molt complicat perquè l’avinguda Meritxell és per a vianants”. Tot i això, va apuntar la possibilitat que es podria valorar la circulació “transversal” per donar continuïtat als carrers adjacents.

tracking