El comú preveu un pressupost de 14 milions d'euros per a l'any vinent

La corporació autoritza la recompra d’1,4 milions d’euros més de preferents d’EMAP

El comú preveu un pressupost de 14 milions d'euros per a l'any vinentARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de la Massana preveu un pressupost per a l’any vinent d’uns 14 milions d’euros, una xifra que representa uns 800.000 euros més que enguany. El cònsol major, David Baró, ho va avançar ahir durant la sessió del consell de comú en la qual, precisament, es va aprovar la revisió del marc pressupostari del període 2016-2019. El text, tal com va subratllar Baró, dona compliment als objectius de sostenibilitat marcats pel Tribunal de Comptes per a l’any vinent. En concret, se situa l’objectiu d’endeutament màxim per al 2019 al 113,6%. Una xifra que representaria uns 15,6 milions d’euros, però que, segons va voler emfasitzar David Baró, “és a màxims”.

De fet, el mandatari va destacar que en cap cas preveuen arribar a aquest percentatge i va anticipar que “la intenció és estar en el 100%” d’endeutament el 2019. “Com bé sabeu, aquí es fixa un objectiu màxim i es dona un marge a les corporacions”, va afegir, i va recordar que el topall legal se situa al 200%. Així mateix, el cònsol massanenc va posar l’accent en el fet que l’objectiu de despesa corrent per al 2019 és un 2,5% més alt que enguany. Segons la revisió del marc, es passaria dels 8.441.042 euros als 8.652.068 euros. D’altra banda, durant la sessió de comú també es va donar llum verd a la recompra d’1,4 milions d’euros més de preferents d’EMAP, la societat gestora de l’estació de Pal Arinsal. Amb la nova compra, que es farà efectiva al gener, el comú haurà recuperat 7,3 milions d’euros del total de 19 milions de quan es va fer l’emissió el 2013.

SUBHASTA DE BÉNS DEL COMÚ A ARINSAL

El consell del comú va autoritzar ahir procedir a subhastar un magatzem i dos locals de l’edifici Cresta, situat a Arinsal. Baró va explicar que els espais són propietat del comú, però que actualment no generen cap tipus d’utilitat i, en canvi, sí que generen despeses. El preu de sortida serà de 331.297 euros i la subhasta tindrà lloc el 16 de gener a les 11 hores. El comú de la Massana disposa d’aquests béns des del 1992, quan va comprar l’estació d’Arinsal.

tracking