Consell d'Infants

La capital acabarà el parc de la Serradora de Santa Coloma abans de l'estiu

Conxita Marsol ha anunciat que l'espai constarà d'un skate parc, un circuit per a bicicletes i d'una zona de repòs

La capital enllestirà el parc de la Serradora de Santa Coloma abans de l'estiuANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella posarà en marxa abans de l’estiu el parc de la Serradora a Santa Coloma, a tocar del riu. El recinte constarà d’un skate parc, un circuit per a bicicletes i una zona de repòs. Així els ho ha explicat la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, als integrants del Consell d’infants, celebrat aquest matí. La millora de la zona d’skate parc del Parc Central havia estat una de les propostes del consell del curs passat i Marsol ha anunciat que no es renovarà sinó que se’n farà aquest de nou a Santa Coloma.Actualment la corporació treballa en el disseny del projecte i espera poder adjudicar les obres al gener, que tindran un cost aproximat de 200.000 euros. La voluntat del comú és que el parc del riu tingui continuïtat, a mesura que els propietaris vagin cedint els terrenys.

Els infants participant han demanat també la construcció d'espais coberts de jocs. Concretament, els alumnes del Janer tornen a demanar un espai de jocs per a infants i joves de 8 a 16 anys i demanen poder fer-lo a la Comella. D'una altra banda, els alumnes de l'escola francesa d'Andorra la Vella volen un espai amb taules de tennis taula i jocs tradicionals i la seva proposta és fer-lo al Parc Central, mentre que els estudiants de Santa Coloma demanen una biblioteca al poble per poder-hi anar a "fer els deures o llegir". Pel que fa als alumnes de l’escola andorrana de Santa Coloma, volen que l’eixamplament de la vorera fruit de les obres al carrer de davant l’escola, es decori i s’habiliti. Per l’últim, els estudiants del Sant Ermengol proposen mesures perquè els carrils bici siguin més segurs.

Per la seva banda, Conxita Marsol ha fet èmfasi en el fet que els infants demanin espais de jocs i ha recordat que "no és fàcil" trobar-los. De totes maneres, ha animat els alumnes a concretar més les seves propostes per mirar de trobar el lloc adient. També ha celebrat que els infants vulguin "una ciutat més neta i menys contaminada", ja que ha incidit que "és important" que estiguin conscienciats.

tracking