El comú anunciarà divendres quines zones dels Serradells es reobriran

Conxita Marsol ha assegurat que l'obertura de l'escola bressol depèn de l'estat dels accessos d'aquesta, després de la visita que va fer ahir amb els pèrits

La cònsol major, Conxita Marsol i el tècnics en peritatge, visiten el Centre Esportiu dels SerradellsComú ALV/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major,ConxitaMarsol, ha anunciat que el divendres es comunicaran quines zones dels Serradells s'obriran de manera immediata.Marsolha destacat, després de la visita que va fer amb els pèrits ahir, que té "la impressió" que hi ha algunes zones que "podran obrir molt aviat". És el cas de l'escola bressol, ja que ha reiterat que no ha patit danys, si bé el que caldrà garantir és que els accessos siguin segurs tant per arribar a la guarderia com als altres espais que puguin obrir. Així, es preveu que una "part important" del centre pugui estar novament en funcionament en un "termini prudencial". El més afectat ha estat la zona de la piscina, tot i que la maquinària sembla que no ha quedat malmesa. La cònsol major ha relatat que espais com el bar o el gimnàs no sembla que estiguin afectats i ha afegit que els vidres de la instal·lació van fer que el foc anés cap amunt, a la teulada, i van evitar que entrés dins el centre, amb la qual cosa s'han evitat danys majors. "Després de veure-ho tot estic una mica mésanimada", ha sentenciatMarsol. De moment, la cònsol major ha dit que no tenen encara els informes definitius dels bombers i els de la policia que descarten capmenade criminalitat. Ara caldrà esperar, també, els informes del pèrit especialitzat en estructures i l'expert en l'avaluació de la producció del foc i la seva propagació, per tenir les conclusions finals tant de les causes i de la ràpida expansió com també de l'afectació exacta. Tot i que algunes informacions assenyalaven que dies abans hi hauria hagut un altre foc que els operaris haurien extingit,Marsolha manifestat que "no" en té "constància".

Els pèrits de les asseguradores experts en valoració de sinistres van accedir ahir al centre esportiu dels Serradells per començar a determinar quin grau d’afectació ha patit l’edifici arran de l’incendi que es va produir dijous passat. A la primera inspecció ocular hi van entrar un grup reduït de persones, escortades pels Bombers, i que estava encapçalat per la cònsol major, Conxita Marsol, i diversos tècnics del Comú. Segons les primeres impressions després de la visita, tot sembla indicar que la llar d’infants, situada en un edifici independent, a l’extrem oposat del complex esportiu on es va declarar l’incendi, no hauria quedat afectada i això fa pressuposar al comú que podria ser un dels primers serveis a restablir-se, sempre que se n’asseguri amb garanties l’accés.

Mentrestant, els 50 infants que van ser evacuats per les monitores i el personal del centre, continuaran l’activitat escolar als centres on són des d’aleshores. Els nadons de 4 a 15 mesos al de Santa Coloma i els de 15 mesos fins als 3 anys al casal El Llamp. Tots ells s’estaran allà com a mínim tota aquesta setmana i, si es pot, tornaran als Serradells a partir de la següent.

Respecte al gimnàs, tot i que les sales tampoc haurien patit greus danys, excepte a la zona de la piscina, seguirà el mateix procés que la resta. Quan es revisin els danys es decidirà si se’n pot reobrir alguna part o no. Fins aleshores, els 3.800 abonats que tenen, poden fer ús de les instal·lacions comunals de Sant Julià, Encamp i el Pas de la Casa, Ordino i el Palau de Gel de Canillo, sempre que acreditin disposar de la targeta de soci dels Serradells.

A l’espera de l’informe policial

Els responsables de la corporació encara no tenen l’informe en mà de la policia per saber exactament les causes que van provocar l’incendi; així i tot, Marsol ja va avançar divendres que el foc s’hauria iniciat a través d’una guspira de la soldadura que realitzava un treballador.

PRÍNCEP BENLLOCH TORNARÀ AL DOBLE SENTIT DE CIRCULACIÓ

La prova pilot que va fer el comú al carrer Príncep Benlloch per estudiar la viabilitat d’implantar un únic sentit de circulació finalitza divendres vinent i l’endemà es recuperaran els dos sentits de la marxa. Canturri va explicar que ara queda estudiar els resultats d’aquesta prova pilot i que després es decidirà quina serà la mesura que prendran, encara que han constat la dificultat del sentit únic. “Encara no n’hem fet les valoracions però hem vist que és complicat fer passar tots els vehicles per Ciutat de Valls, no hi ha embussos importants de trànsit però el moment més complicat és quan surten els infants de les escoles”, va indicar. Malgrat els dubtes que els ha generat tota l’operació, sí que tenen clar que “alguna cosa s’ha de fer al carrer”. El conseller d’urbanisme va defensar que la majoria va prometre un embelliment per al carrer i que ho complirien. “Fa massa anys que no s’hi ha fet res i entenem que cal fer-hi alguna cosa. És aviat per dir res però potser es podrien eixamplar les voreres però mantenir el doble sentit de circulació, encara ho hem d’estudiar.” La prova pilot ha generat reaccions a favor i en contra per part de veïns i comerciants. S’han iniciat alhora diverses recollides de signatures tant a favor com en contra però el comú no les tindrà en compte per decidir què fer. “La decisió final la prendrem nosaltres.”

tracking