Sant Julià de Lòria

Roig admet que el comú “necessita millorar” la política de comunicació

El conseller de Cultura fa autocrítica i accepta que s’hauria de ser més transparent amb el poble però no amb l’oposició, de qui assegura que disposa de tota la informació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Cultura lauredià, Josep Roig, reconeix que la política de comunicació del comú “necessita millorar” i que s’hauria de ser més transparent amb la població, però nega l’acusació “d’opacitat” que sovint llança l’oposició. El conseller va fer autocrítica en aquest sentit quan va afirmar que “potser sí que és veritat que pel que fa al comú de vegades ens ha faltat política comunicativa i passar comptes amb la ciutadania per allò que hem fet bé i pel que no. Penso que a vegades és bo reconèixer que no s’han fet bé les coses o que no ens han sortit, i és veritat que en aquest àmbit el comú necessita millorar”, i va afegir que “sempre he pensat que els responsables polítics hem de passar comptes amb la ciutadania cada dia, i que no n’hi ha prou de fer-ho cada quatre anys o una vegada l’any”.

Sant Julià és l’única parròquia que no celebra consells de comú cada mes, sinó que ho fa cada tres o quatre. Aquesta trobada permet a la ciutadania conèixer l’acció de govern de la majoria però també que l’oposició la fiscalitzi i, malgrat que accepta que els primeres necessiten més informació, no ho fa per als segons. “Segurament n’hauríem de fer més sovint, és cert, però nosaltres hem multiplicat el nombre de comissions amb la minoria i un percentatge elevadíssim de decisions es prenen per consens.” Roig, que en els seus temps de conseller a l’oposició va arribar a portar la majoria d’UL a la Batllia per aquest tema, els va convidar a seguir les seves passes si creuen que és el que han de fer. “A mi no m’informaven i per això vaig portar el tema a la Batllia, una solució que ells sempre poden aplicar, però aleshores hauran de justificar-ho molt bé.”

Que dues conselleres de DA no formin part de la junta de govern respon a una política d’equilibris entre els partits i no al “masclisme”, va indicar Roig, ja que “des del principi vam acceptar que els tres primers fossin independents i la resta hi anàvem a títol personal. No sembla coherent que la lideri un partit i, per això, el cònsol amb criteri va triar una llista liderada per independents. Jo no hagués acceptat que la junta de govern estigués liderada per DA i el cònsol segurament també va fer aquesta valoració”. Respecte a les acusacions de masclisme que van llançar Meritxell Teruel i Paqui Barbero, Roig es va sentir “profundament ofès perquè no és un tema que es pugui banalitzar i prendre’s a broma. L’acusació és totalment infundada i fora de lloc i si es fan aquestes declaracions després cal demostrar-ho”.

Polèmica amb Camp

El conseller lauredià manté l’opinió que el Govern els perjudica “i ens posa pals a les rodes”, i va recordar la polèmica que va tenir amb el ministre de Turisme, Francesc Camp, quan després de fer aquestes declaracions el ministre li va recordar on havia anat la Vuelta. Per Roig, “a la munta­nya s’hi va a buscar bolets i jo el que vull és que la gent pari als comerços del meu poble, per això quan veig els cartells de l’Andorra Shopping Festival, convidant la gent a passar de llarg i anar a comprar a un altre lloc, tinc ganes de treure’l”.

Roig admet que el comú “necessita millorar” la política de comunicació

tracking