El comú de Canillo acomiada el cap de circulació condemnat

La Batllia el va condemnar a quatre d’anys d’inhabilitació per exercir càrrecs a la Funció Pública i la llei permet destituir-lo

El comú de Canillo acomiada el cap de circulació condemnatARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de Canillo ha decidit acomiadar el cap dels agents de circulació després de constatar que la Batllia el va condemnar a quatre anys d’inhabilitació per exercir un càrrec públic i comprovar que la Llei de la Funció Pública permet acomiadar un professional que hagi comès un acte greu, com és el cas. El cònsol major, Josep Mandicó, va explicar després del consell de comú que es va celebrar ahir que la decisió es va prendre en la junta de govern, celebrada unes hores abans. “Aquesta persona ha perdut l’estatus de funcionari i nosaltres l’hem acomiadat. [...] Estem pendents de rebre l’aute de la Batllia, però sí que ens han fet arribar el primer escrit, en el qual ens diuen part de la condemna i també se’ns demana pel compliment de les penes imposades”, va afirmar. El cònsol va afegir que han tingut la possibilitat de parlar amb l’acusat i que després de reconèixer els fets va mostrar penediment. “Ens va dir que s’havia equivocat i que li sap greu, però això no vol dir res. Tot el que ha passat ha estat una sorpresa i no ens ho esperàvem.”

Mandicó va explicar que encara no se sap la quantitat de diners que l’agent hauria sostret, i que encara estan investigant tot el seu historial des que va arribar al càr­rec ara fa dos anys. “En l’escrit es diu que els 4.000 euros són només la multa i que encara falta saber el global que haurà de tornar, que segur que serà molt superior.”

Encara no s’ha decidit qui serà la persona que ocuparà la vacant, tot i que el cònsol no descarta haver de reestructurar el cos després d’un cop com aquest. “Haurem de treure un edicte que pot ser intern o extern, però estem plantejant com refer el servei.” Una de les primeres accions seria incentivar el pagament de les multes amb targeta de crèdit i no en “cash”. “El comú fa dies que treballa per intentar eliminar el cash però és complicat. Moltes vegades els estrangers no tenen targeta o volen pagar en metàl·lic, per això hem de buscar nous sistemes i ens estem replantejant el sistema informàtic que tenim perquè una vegada la multa estigui cobrada no es pugui anul·lar”, va dir. Precisament, l’excap dels urbans es quedava majoritàriament les sancions als vehicles estrangers i a partir d’aquí va ser quan el comú va començar a notar que alguna cosa no “quadrava”. Van començar una investigació interna fa 15 dies i després van portar el cas a la policia.

L’arxiu del comú es divideix

L’arxiu del comú es dividirà en dues parts per evitar els problemes d’humitats de l’espai on s’ubica actualment a la casa comuna, per això una part romandrà al mateix lloc però l’altra es mourà a l’aparcament del costat. La reforma costarà 30.000 euros.

tracking