Institucions

Impulsen un estudi per conèixer la realitat dels joves

Es realitzarà una enquesta online i es pretén que hi hagi 800 participants

Impulsen un estudi per conèixer la realitat dels jovesRubén Pinedo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern, els set comuns, el Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra (FNJA) i l’Associació Carnet Jove van presentar ahir “Moviment Jove”, un projecte mitjançant el qual es realitzarà un estudi amb l’objectiu de conèixer millor la realitat dels joves del país. Amb aquesta inciativa es pretén actualitzar dades i que l’administració pugui adaptar-se a les necessitats i les preferències del col·lectiu, ja que l’últim estudi d’aquestes característiques es va realitzar l’any 2006.

El projecte comptarà amb tres fases. La primera, que consisteix en el disseny de l’estudi, ja està en funcionament. La segona es tracta de la realització d’entrevistes a gairebé 30 agents rellevants de l’àmbit del jovent al país per obtenir la seva visió i la seva valoració. Per últim, la tercera fase consistirà en l’organització de cinc tallers de coneixement col·laboratiu amb joves. D’aquests, tres se celebraran a Andorra, un a Tolosa i un altre a Barcelona. A més, en aquesta tercera fase s’obrirà una enquesta digital en la qual es pretén que hi participin un mínim de 800 joves per tal d’ampliar, valorar i prioritzar les propostes sorgides dels tallers.

Per portar a terme aquest estudi, cadascun dels agents participants hi aportarà 6.000 euros, amb un pressupost total de 60.000 euros. A l’acte de presentació hi van participar el cònsol menor i conseller de Joventut, Cultura, Esports i Participació Ciutadana d’Andorra la Vella, Marc Pons; el coordinador de polítiques de Joventut i Voluntariat del Govern, Agustí Pifarré; la directora de Carnet Jove, Mònica Sala, i el president del el FNJA, Oriol Servera.

tracking