Canillo

El cap dels urbans s'havia apropiat de 4.000 euros de les multes

La denúncia del comú valorava en uns 15.000 euros el perjudici econòmic però la investigació ha acreditat una quantitat menor

El cap dels urbans s'havia apropiat de 4.000 euros de les multes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La investigació policial no ha provat que el cap dels urbans de Canillo hagués sostret els 15.000 euros que el comú apuntava en la seva denúncia i només n’ha demostrat uns 4.000. L’ordenança penal signada entre totes les parts, condemna l’acusat a una pena de llibertat condicional i a retornar aquests 4.000 euros, però no la quantitat sencera que demanava el comú. Des de la corporació s’afirma que encara no han tingut accés a l’aute de la batlle i que fins aleshores no sabran de quina manera se’ls restablirà el perjudici i en conseqüència, tampoc pensen quina mena d’accions futures podrien emprendre. Respecte a la pena imposada, el cònsol major, Josep Mandicó, no es va voler pronunciar i va recordar que les ordenances penals “formen part del nostre ordenament jurídic i per tant, res a dir”.

A l’espera que el comú anunciï quin serà el futur laboral de l’acusat, si l’acomiaden o si, per ser funcionari, caldrà destinar-lo a alguna altra tasca, la seva plaça l’ocuparà de forma oficial la persona que ja està exercint el càrrec des que la policia va detenir el primer, el passat divendres.

La denúncia del comú

Josep Mandicó va explicar que el comú va començar a sospitar “que es produïen certes irregularitats, perquè hi havia coses que no ens quadraven” i a partir d’aquí es va començar a revisar tota la documentació i es va constatar que el nombre de multes i els diners recaptats no es corresponien, de manera que van posar el cas a disposició policial que va ser qui va realitzar tota la investigació. “Nosaltres no sospitàvem de ningú ni vam descobrir res, senzillament vam avisar la policia i amb la seva investigació es va arribar a aquesta conclusió.”

Fonts pròximes al cas apunten que l’acusat s’apropiava dels cobraments en metàl·lic. Com a cap del servei, una de les seves tasques era introduir la documentació al nou sistema informàtic que la corporació ha estrenat aquest any, però sembla que es quedava els diners i no introduïa la multa. El sistema no era perfecte perquè malgrat que no informava de les sancions, sí que quedaven registrades les multes i, a partir d’aquí, va ser quan la corporació ho va constatar en veure que alguna cosa estava passant.

El cas es va destapar diumenge i la detenció s’havia practicat divendres. El cap de circulació va ser jutjat amb una ordenança penal, un judici ràpid, per l’apropiació il·lícita de diners que es pagaven per les multes. Va ser el mateix comú qui va presentar una denúncia en la qual es recollia que s’haurien sostret uns 15.000 euros, una xifra que no s’hauria pogut demostrar en la seva totalitat durant la investigació del cas. La Batllia va establir que es faria una ordenança penal amb l’acord de l’acusat, que va acceptar la pena de presó condicional i haver de pagar una multa econòmica compensatòria pels diners apropiats. L’home va quedar en llibertat. El comú no ha precisat la decisió sobre el futur laboral del condemnat.

tracking