L'oposició creu que la passarel·la serà beneficiosa per al nucli antic

El PS i Liberals donen suport al projecte i confien que serveixi per portar a terme obres d’embelliment a la zona

L'oposició creu que la passarel·la serà beneficiosa per al nucli antic

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La passarel·la que unirà el carrer de la Vall amb la plaça del Poble és un projecte “necessari” i “aportarà equilibri en altres zones de la parròquia”. Així valoren el PS i Liberals, respectivament, la construcció d’aquesta infraestructura, la qual tindrà 30 metres d’alçada i un cost de 632.000 euros, inversió que farà el ministeri d’Ordenament Territorial. La realització d’aquesta obra respon al compromís adquirit pel Govern amb el comú d’Andorra la Vella d’assumir-ne íntegrament les despeses de construcció, mitjançant un conveni signat el febrer del 2010 al Consell General.

La consellera del PS+Independents, Dolors Carmona, assegura que des de la seva formació veuen amb bons ulls el projecte i creuen que és necessari, però lamenten que no s’hagi portat a terme abans i consideren que aquesta obra s’hauria de coordinar amb d’altres que s’han de realitzar a la zona: “És important planificar bé la intervenció i coordinar-la amb l’embelliment de Doctor Molines i la plaça del Poble perquè hi hagi una homogeneïtzació.” Respecte als beneficis que aporta aquest projecte a la zona, Carmona assenyala que el considera interessant perquè connecta el centre històric amb el centre de la ciutat. Això no obstant, espera que la construcció de la passarel·la “sigui coherent amb la resta de projectes lligats a l’embelliment de la zona”, i apunta que des del PS desitgen que a curt termini “se sàpiga el projecte definitiu”.

Per la seva banda, Víctor Pintos, conseller de Liberals, considera que aquesta obra “pot donar certa notorietat” a una zona que, creu, “serà de futur per a la parròquia”. Tot i això, Pintos assenyala que “no és necessària” i que “abans hi ha altres coses”. El conseller liberal, però, ha valorat l’efecte positiu que pot tenir aquesta infraestructura en els negocis de la zona del centre històric, una reivindicació que, assegura, els comerços i restaurants de la zona fan des de fa temps. Quant al cost de l’obra, Pintos afirma que està a favor que es faci aquesta inversió i que prefereix aquesta intervenció a la de The Cloud. A més, apunta que a diferència del comú, el Govern sí que pot fer front a aquest cost.

CAUTELA AMB EL SENTIT ÚNIC A PRÍNCEP BENLLOCH

L’oposició d’Andorra la Vella es mostra prudent amb la prova pilot que es realitza des d’avui fins al dia 30 d’aquest mes per fer l’avinguda Príncep Benlloch només d’un sentit. Dolors Carmona, consellera del PS+Independents, valora positivament que aquest canvi no es faci “de manera precipitada”, sinó “amb la previsió escaient”. Carmona recorda que aquesta és una zona comercial i considera que aquesta prova donarà més informació per saber si aquest canvi a la via és viable i necessari. A més, la consellera socialdemòcrata assegura que des del PS veuen amb bons ulls la realització d’aquest tipus de proves pilot “per evitar mals majors en cas que hi hagi una situació difícil de resoldre”. Per la seva banda, el conseller de Liberals d’Andorra Víctor Pintos es mostra escèptic amb “aquestes proves que es fan en trams tan curts”. Pintos apunta que el comú hauria d’informar-los de si aquesta prova pilot es fa “per convenciment o bé perquè algú els ha demanat que ho facin”. Respecte d’aquest fet, afegeix que la cònsol major, Conxita Marsol, els va assegurar que era una demanda dels comerciants, tot i que assegura que a Liberals d’Andorra no li consta aquesta petició.

tracking