Andorra la Vella

Sentit únic de pujada a Príncep Benlloch de Clara Rabassa a l'Stela

El comú de la capital ha decidit fer la “prova pilot” arran de les demandes d’embelliment dels veïns

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tram de l’avinguda Príncep Benlloch comprès entre la cruïlla amb la Baixada del Molí i la cruïlla amb el carrer Ciutat de Valls serà de sentit únic de pujada entre el 17 i el 30 de novembre. D’aquesta manera, només podran circular en aquesta part de l’avinguda, ubicada entre la residència Clara Rabassa i l’Stela, els vehicles que pugen de Santa Coloma en direcció Andorra la Vella. En canvi, aquells que vagin en sentit Sant Julià de Lòria no hi podran circular, a excepció del transport escolar i dels autobusos de línia regular que hi tenen parada. La resta de vehicles podran passar pel carrer Ciutat de Valls, tot i que des del comú es recomanarà anar per Prat de la Creu i la Baixada del Molí.

La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va explicar ahir que la mesura es pren arran de la demanda d’una part dels veïns i propietaris de la zona, que “veuen com una possibilitat que [aquest tram] es converteixi en una zona residencial”, després que “hagi perdut una bona part del seu comerç”. Per aquest motiu, va continuar, “ens demanen fer un projecte d’embelliment, que passaria per eixamplar les voravies.”

Marsol va assenyalar que aquest eixamplament obligaria a limitar la circulació a un únic carril de circulació. “Llavors, a efectes d’analitzar si és possible fer aquesta obra, hem decidit fer la prova pilot per veure com funciona la circulació de la parròquia si el tram es fes en una direcció”, va argumentar.

Afectació en el trànsit

En aquest sentit, el conseller de Serveis Públics i Circulació, Miquel Canturri, va subratllar que “ja hem vist que és una avinguda que té més circulació d’entrada que de sortida”. “Pensem que no hi haurà molta dificultat, ja que podem deixar passar el transport escolar i de viatgers”, va dir. A més, Canturri va manifestar que des d’aquest dilluns s’ha anul·lat de manera definitiva el gir a l’esquerra des del carrer Roureda de Sansa per accedir al de Bonavista. Marsol, per la seva banda, va remarcar que “el que interessa és veure la fluïdesa de la circulació a la resta de la parròquia fent aquesta direcció única”.

La mandatària va admetre que la prova podrà comportar que el trànsit sigui més dens a Prat de la Creu, si bé va considerar que durant les dues setmanes d’assaig “hi haurà menys incidència” que quan es va tallar la part alta de l’avinguda Meritxell per les obres de renovació. “No pensem que pugui anar malament, perquè en el sentit pujada no hi haurà cap canvi i en la baixada la part de la rotonda de Govern se’ns podria col·lapsar una mica més en el moments punta”, va afegir.

A més, Conxita Marsol va manifestar que s’ha decidit començar la prova un dissabte “perquè és quan hi ha menys moviment a la zona”. “A aquesta part d’Andorra la Vella hi ha més circulació en els dies laborals que en els caps de setmana”, va assegurar. Així mateix, la cònsol major de la capital va recordar que “s’ha deixat passar els dos caps de setmana del Shopping Festival i es fa abans que comenci la campanya de l’1 de desembre”. Amb tot, la cònsol, va reconèixer que la corporació ha decidit engegar l’assaig sense esperar els resultats del pla de mobilitat de la vall central, que a hores d’ara està redactant l’executiu.

“No el volíem fer fins que Govern no ens hagués donat el famós estudi de mobilitat, però com que l’estudi no acaba de sortir i els veïns ens ho demanaven, doncs hem decidit, independentment de l’estudi, fer la prova”, va justificar.

Cost de 900.000 euros

En tot cas, Marsol va remarcar que el comú “es donarà un o dos mesos per valorar els resultats de la prova”. La cònsol va avançar que “si la cosa funciona” la corporació ja ha reservat una partida de 200.000 euros per començar les obres l’any vinent, si bé va dir que l’embelliment d’aquest tram “està valorat sobre 900.000 euros”. Si es mantenen els dos sentits, va anticipar que l’embelliment “serà més limitat”.

Sentit únic de pujada a Príncep Benlloch de Clara Rabassa a l'Stela

Sentit únic de pujada a Príncep Benlloch de Clara Rabassa a l'Stela

tracking