Caldea descarta canviar la coberta de l'edifici i cerca d'altres solucions

La directora de màrqueting i vendes indica que suposaria un cost “exagerat” i que els obligaria a tancar-ne una part almenys sis mesos

Caldea descarta canviar la coberta de l'edifici i cerca d'altres solucionsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La direcció de Caldea no preveu canviar els vidres i les juntes de l’edifici, com es va comentar en el consell de comú passat, quan minoria i majoria van coincidir que s’haurà de fer, tot i que amb divergències en el quan, per arreglar el problema de les filtracions d’aigua. La directora de màrqueting i vendes del termolúdic, Patrícia Garcia, va explicar que la despesa econòmica seria molt elevada i que a més obligaria a tancar almenys sis mesos part de les instal·lacions. “Descartem un canvi total a la coberta de l’edifici, i no només per l’esforç econòmic tan gran que s’hauria de fer, sinó perquè a més ens obligaria a fer un tancament provisional, amb la important reducció d’ingressos que això significaria”. Garcia hi va afegir que “significaria una inversió exagerada en termes econòmics perquè a l’edifici hi ha 18 qui­lòmetres de juntes, sense comp­tar-hi Inúu. Creiem que hi ha altres opcions”. El conseller d’Aparcaments i Administració, Esteve Vidal, va presentar el 2016 un informe que xifrava l’operació en 3,5 milions d’euros.

La directora de màrqueting del centre va explicar que cada any es preveu una partida d’entre un i dos milions d’euros per a inversions i que una part es destina al manteniment de la torre, un edifici que, com reconeix, “té filtracions des del primer dia gairebé”. Com ja va recordar la cònsol major i presidenta de la Semtee, Trini Ma­rín, en el darrer consell de comú, Garcia va dir que els problemes estan generats pels importants canvis de temperatura que ha de suportar la torre. “A l’estiu el sol hi cau directament i escalfa els vidres. Fins i tot els nostres operaris s’han de posar guants quan fan alguna intervenció. Per contra, l’hivern és molt fred. Si a més hi sumem els moviments dinàmics del sòl, fa que s’hagin produït dilatacions molt àmplies entre les juntes.”

Des de Caldea s’està treballant, però, en una alternativa. Així s’ha encarregat a una empresa d’enginyeria un estudi que veurà la llum a final de mes i que ha de proposar altres solucions per posar fi al problema. “Quan el tinguem començarem a aplicar les mesures a poc a poc. Serà una feina que afrontarem segur perquè els nostres clients gaudeixin de la millor experiència possible”, perquè “estem segurs que amb la solució que ens proposin resoldrem la situació”.

Garcia va voler desdramatitzar la situació i va negar que “caigui aigua a bots i barral. Però sí que és cert que quan hi ha pluja tor­rencial, l’aigua entra a dins de les instal·lacions”. Una seria l’aparcament on segons la consellera del PS+I, Cèlia Vendrell, es posen safates metàl·liques entre el sostre i els vehicles perquè no es taquin. La directora de Caldea es va remetre de nou a l’estudi encarregat per manifestar que “tindrem la solució més eficient d’aïllament, i segurament es posaran canalitzacions perquè l’aigua viatgi millor i no es coli a l’interior de l’edifici”.

tracking