Reportatge

Festival de menjar

La Mostra Gastronòmica d’Andorra va aplegar ahir al migdia gairebé 400 comensals a l’Andorra Congrés Centre d’Ordino (ACC0). El comú es va congratular per “l’èxit” de participació i els restauradors van tornar a aplaudir una iniciativa “que no para de créixer”.

Festival de menjarXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tràfec de cambrers, uniformats de blanc i negre, des de primera hora pel centre d’Ordino anticipava que el dia anava a ser especial. Si més no, diferent en qüestió de paladar. I és que ahir, l’Andorra Congrés Centre d’Ordino (ACCO), va acollir la Mostra Gastronòmica d’Andorra. “L’esdeveniment més esperat pels amants de la cullera”, va bromejar el Miquel, un dels gairebé 400 comensals que van acudir a la 27a edició de l’esdeveniment. Dins de l’ACCO esperaven, preparats darrere dels seus estands, els 19 restauradors d’enguany. Pels volts de les 13.30 hores, el recinte va obrir les seves portes i els assistents van començar a asseure. Alguns, però, van passar directament a l’acció.

Crema de bolets amb escuma, paté de porc, delícia de confit d’ànec, arròs de peix i marisc o costella de porc fumada. Per beure, cervesa artesana, vi, refrescos o aigua. “Això és un festival del menjar. És el quart any que vinc i la veritat és que paga la pena perquè pots degustar plats molt diferents en un sol àpat”, va assenyalar el Jordi, tot just abans d’agafar “el primer de molts plats”. Al seu costat, l’Anna comentava als seus companys que aquest any apostava per tastar les suggerències gastronòmiques del país convidat, Mèxic.

Així, al tràfec de cambrers es va sumar el de comensals. Un fet que, evidentment, va agradar “i molt” als restauradors. Així ho explicava un dels cuiners que va posar una paradeta a la Mostra, el Salva, gerent del restaurant Refugi Fra Miquel. “És la segona vegada que hi participem i aquest any veiem més gent”, va comentar, al temps que va posar l’accent en el fet que “la Mostra és una gran crida perquè la gent torni als nostres establiments”. Una idea que la Isabel, propietària del resturant 9 Vertical, va compartir. “Aquí fem parròquia i oferim uns plats que volen sorprendre perquè els comensals vinguin al restaurant”, va afegir.

valoració del comú

Per la seva part, des del comú d’Ordino, encarregat d’organitzar l’esdeveniment, es van congratular per “l’èxit” d’assistència. El conseller de Turisme, Esports i Dinamització, Jordi Serracanta, va recordar que “la Mostra intenta promocionar la cuina del país entre tots els comensals, que aquest any són 376”. Precisament, Serracanta va subratllar que enguany les entrades es van exhaurir dimecres passat. “En anys anteriors, normalment encara el mateix dia es podien comprar tiquets per accedir-hi”, va remarcar. “Preparar la mostra no és una cosa fàcil, a partir de la setmana vinent ja ens hi tornarem a posar”, va destacar i va apuntar que a hores d’ara “l’ACCO s’està fent petit”, si bé va matisar que la parròquia “no té més llocs grans”.

tracking