Carmona veu similituds entre el PS i SDP

La consellera socialdemòcrata a la capital diu que és “més de sumar que no de restar”

Carmona veu similituds entre el PS i SDPPSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mentre el pacte entre el PS i Liberals d’Andorra per concórrer juntament a les territorials va prenent forma arreu del país, alguns representants socialdemòcrates locals ja han començat a valorar els efectes electorals que tindrien unes hipotètiques llistes parroquials d’SDP. A la capital, on l’aliança entre PS i L’A ja s’ha validat, la consellera del PS+Independents, Dolors Carmona, considera que “una tercera llista ens podria afectar”. Tot i això, matisa que el comitè local es reunirà la setmana vinent per valorar aquesta qüestió. En tot cas, Carmona reconeix que “[al PS] amb SDP tenim més coses que ens uneixen que no pas que ens separin”. En aquest sentit, la representant socialdemòcrata remarca que ella “sempre” ha dit que és “més de sumar que no de restar”.

Etiquetes:

Des d’Escaldes-Engordany, on també s’ha concretat l’aliança entre PS i L’A, la consellera socialdemòcrata al comú, Cèlia Vendrell, alerta que una llista d’SDP a la parròquia “segurament sí que ens traurà vots”. “De fet, ja va passar en les comunals”, recorda. No obstant això, Vendrell destaca que “amb Liberals no hem fet un pacte pensant a recuperar part dels vots que ens podria treure SDP”. “Treballem en la nostra estratègia. Són ells qui van decidir marxar del partit, i el nostre pacte no és per contrarestar-los a ells [a SDP]”, sentencia. En la mateixa línia s’expressa el coordinador del comitè del PS a Ordino, Víctor Iriarte, que recorda que encara no han arribat a cap pacte amb L’A a la seva parròquia.

Iriarte explica que una possible llista dels de Jaume Bartumeu a Ordino “és un escenari que es pot contemplar”, i argumenta que “per sentit comú el vot progressista que ens treu [SDP] és a nosaltres”. De fet, Iriarte assenyala que “a les últimes eleccions generals, SDP es va presentar a Ordino i van ser vots de persones progressistes que podrien haver anat cap al PS”. Tanmateix, el coordinador posa en relleu que el comitè socialdemòcrata s’ha de centrar a “explicar” a l’electorat el perquè d’una possible suma amb Liberals d’Andorra.

Discrepàncies a Encamp

Davant l’opinió d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Ordino, des d’Encamp afirmen que una hipotètica llista d’SDP a la seva parròquia “no tindria cap incidència” en els resultats electorals del PS. El membre del comitè socialdemòcrata encampadà, David Rios, posa l’accent que el PS i SDP són “partits ben diferenciats”. “Nosaltres defensem unes polítiques molt clares i l’electorat que hagi seguit les evolucions d’un partit i de l’altre veurà la coherència”, diu, i afegeix que el PS d’Encamp, aliat ja amb L’A, “no canviarà l’estratègia perquè es presenti una altra força”.

Pel que fa a Sant Julià de Lòria, el conseller general del PS, Gerard Alís, avança que “s’està treballant” per presentar una llista amb L’A i que la possible candidatura d’SDP els podria afectar “depenent de la seva llista”.

tracking