Els carrers adjacents a The Cloud seran una zona lúdica per a vianants

Marsol anuncia que l’espai tindrà un paviment de granit i que estarà prohibit el trànsit

Els carrers adjacents a The Cloud seran una zona lúdica per a vianantsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els carrers adjacents a la parcel·la on s’hauria d’haver construït The Cloud donaran continuïtat a la zona de passeig per a vianants que a hores d’ara és l’avinguda Meritxell. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ho va explicar ahir després de la sessió de consell de comú en què precisament es va donar llum verd a l’aprovació del concurs d’embelliment dels carrers de la Borda, Prat Primer, Sant Salvador i Bonaventura Riberaygua. D’aquesta manera, Marsol va avançar que aquests carrers es pavimentaran amb granit i s’hi instal·laran bancs i arbres per convertir els voltants de la parcel·la de The Cloud en “una zona lúdica”.

“Es prohibirà el trànsit rodat perquè aquests carrers només donen accés a l’avinguda Meritxell”, va explicar Marsol, si bé va puntualitzar que “es permetrà l’accés a algun garatge”. La cònsol va dir que espera iniciar les obres al desembre, aturar-les al Nadal, i seguir de febrer a juny del 2019.

Crítiques a Andorra Telecom

Pel que fa al cost de l’embelliment, la mandatària va avançar que la quantitat prevista és d’1,7 milions d’euros, del quals 152.000 els assumirà Andorra Telecom. En aquest sentit, Marsol va apuntar que degut al fet que l’operadora telefònica no faci The Cloud, el comú haurà de fer-se càrrec de més treballs, atès que hi havia algunes millores previstes en el projecte de l’edifici fallit. Precisament per això, Marsol va lamentar que Andorra Telecom no hagi aportat “una mica més” de diners.

De fet, des de l’oposició la consellera del PS+Independents, Dolors Carmona, va considerar que Andorra Telecom “podria haver estat molt més sensible i facilitar al comú una part més important del cost que representa el condicionament”. “Veiem que no és la millor negociació”, va indicar.

Per la seva part, el conseller de Cd’I+L’A, Jordi Minguillón, va remarcar “les pèrdues per a comerciants d’haver tingut allò parat durant dos anys” i va subratllar que “en un primer moment l’aportació d’Andorra Telecom era de 400.000 euros”. “A l’hora de negociar al final hem tret les engrunes”, va afegir.

Marsol va recordar que la parapública té previst enllestir les obres a la parcel·la de The Cloud en set setmanes. El projecte, va precisar, consisteix en una plaça a la part que toca l’avinguda Meritxell amb “aigua i una passarel·la”, i “a la part de darrere un espai que ens cedeixen perquè nosaltres podem fer activitats”. La cònsol va manifestar que la corporació té previst celebrar activitats del Poblet de Nadal en aquest espai. D’altra banda, el consell de comú va adjudicar per 263.633 euros un sistema de se-nyalització per informar, en temps real, de les places disponibles als aparcaments públics i privats de la capital. Conxita Marsol va avançar que el termini d’execució és de dos mesos i que s’instal·laran “una trentena de panells” a la rotonda del quilòmetre zero i a la de la Margineda, així com a cruïlles i rotondes.

Aparcament al centre històric

Paral·lelament, el conseller de Cd’I+L’A, Víctor Pintos, va criticar la despesa de 400.000 euros per fer un projecte d’execució d’ampliació de l’aparcament del centre històric i que “ara no es tingui clar si es farà”. “Tu gastes els diners quan estàs segur que vols fer una cosa. Aquí primer ens hem gastat els diners i ara ens adonem que és inviable”, va afegir Minguillón.

Marsol va sortir al pas de les recriminacions i va afirmar que “quan vam encarregar el projecte estàvem convençuts que el podríem assumir”. Ara, va continuar, “s’ha constatat que l’import de fer dues plantes és de 7 o 8 milions d’euros” per fer unes 120 places d’aparcament. “Aleshores ens hem d’asseure i valorar si paga la pena fer una despesa tan important en una zona on realment ja hi ha molt aparcament”, va sentenciar la cònsol major.

tracking