El comú ofereix els pisos socials del Pas per a temporers

Es van adjudicar les obres de construcció de la nova escola bressol

El comú ofereix els pisos socials del Pas per a temporersARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Encamp vol cedir els pisos de la Solana al Pas de la Casa per tal que els aprofitin els treballadors temporers aquest hivern. Així ho va afirmar ahir en consell de comú el cònsol major, Jordi Torres, responent a la proposta dels consellers del PS, Joan Sans i Pere Marsenyach, perquè la corporació els cedís al Govern com a habitatge social. Torres va explicar que va parlar amb el ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, per traslladar-li aquesta proposta, però van aturar aquest procés per la manca de pisos de lloguer per als treballadors temporers que existeix al país. El comú està tractant de trobar la fórmula jurídica per realitzar aquesta cessió de la forma més ràpida possible perquè estiguin preparats abans del mes de desembre. Tant PS com Liberals van manifestar el seu suport a la decisió que ha pres la corporació envers els pisos. Jordi Troguet, conseller del grup liberal, la valora com “molt adient” i espera que el comú pugui fer efectiva la cessió abans que arribi la temporada. Per la seva part, Joan Sans lamenta “la manca de polítiques d’habitatge” i aplaudeix que la corporació hagi escoltat la seva proposta.

D’altra banda, el consell de comú va aprovar l’adjudicació de les obres de la nova escola bressol al Pas de la Casa, la qual té un pressupost d’uns 2,5 milions d’euros. El cònsol va assegurar que les actuacions començaran “en breu” amb un termini de finalització d’uns sis mesos. El comú també portarà a terme unes obres de millora de la passarel·la del centre esportiu del Pas de la Casa, la qual Torres afirma que es troba “prou deteriorada”. Aquesta millora tenia un pressupost de 200.000 euros, però un estudi sobre l’estat de la passarel·la va revelar que aquesta necessitava una intervenció tant en la part superior de vidre com en la inferior, la qual no estava prevista, fet que ha augmentat la inversió en aquestes obres a 400.000 euros.

Tanmateix, el comú va donar a conèixer el balanç econòmic, el qual reflecteix un dèficit de 326.211 euros fins al 30 de setembre. Malgrat això, Torres va assegurar que se segueix reduint l’endeutament de la parròquia i aquest ja se situa en 16.711.658 euros, un 64,2%.

tracking