Ordino

Instal·lades les últimes sis pilones del telecabina de Tristaina

Es va haver d’utilitzar un helicòpter per a la col·locació de les peces, ja que l’orografia de la zona impedeix que es treballi amb grua

Un helicòpter instal·la les últimes pilones del Telecabina Tristaina d'Ordino Arcalís
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La instal·lació de les sis pilones que faltaven del telecabina de Tristaina, a l’estació d’Ordino-Arcalís, va finalitzar ahir. En total, s’han col·locat un total de 14 peces que formen la línia de l’aparell, que entrarà en funcionament a mitjans de desembre. Per a poder portar a terme aquesta tasca ha estat necessària la utilització d’un helicòpter, ja que l’orografia del terreny impedeix que es pugui treballar amb una grua, tal com es va poder fer en la col·locació de les altres vuit pilones. Mentrestant, continuen les obres de construcció de les estacions d’arribada i de sortida; després, es procedirà a la instal·lació del grup motor, així com del sistema de control, el cable i les cabines.

El nou telecabina comptarà amb 20 cabines que podran transportar fins a 10 persones cadascuna, la qual cosa implica que un total de 1.600 usuaris podran utilitzar l’aparell cada hora. L’objectiu d’aquesta construcció, que unirà la base de l’Hortell, a 1.940 metres d’altitud, amb el planell de la Coma, a 2.224 metres, és descongestionar la base de l’estació. A més, fins ara només es podia accedir a la Coma a través del telecadira de la Basera, condicionat pel vent predominant, ja que cada cop que aquest vent bufa amb força el perill obliga a tancar-lo, deixant fora de servei el 70% de l’estació. El nou telecabina servirà també per oferir un transport alternatiu fins al planell de la Coma i millorar així el servei de l’estació i la fluïdesa. Per aquest motiu, l’habilitació del telefèric també aportarà altres beneficis indirectes, ja que donarà la possibilitat de tenir el 100% d’accés al domini esquiable i d’encetar les temporades una mica més aviat, ja que a la Coma s’acostuma a acumular més neu a principis de temporada. Fins ara, atès que a les cotes més baixes no hi havia gaire gruix de precipitació, s’havia d’habilitar un sistema d’autobús.

Les obres del telecabina de Tristaina tindran un cost d’uns sis milions d’euros, en un any en el qual Ordino-Arcalís ha fet una inversió superior a la de qualsevol any precedent des de la seva inauguració. Així ho va assegurar el director general d’Ordino Arcalís, Xabier Ajona, que va explicar que aquesta és una temporada “molt especial” i que miren al futur “amb esperança”, en gran part degut a les inversions realitzades gràcies a l’entrada del grup Saetde en l’accionariat de les pistes.

D’altra banda, Ajona va assegurar que Ordino-Arcalís “estarà preparada per obrir el 17 de novembre si les condicions climatològiques ho permeten”, posant en funcionament diferents sectors “progressivamentt” a partir d’aquesta data. Malgrat això, va apuntar que per fer-ho l’estació dependrà de les precipitacions i de la seva capacitat de fer neu. El director general va explicar que estan preparats per produir-ne a partir de la data esmentada.

Instal·lades Les últimes sis pilones del telecabina de Tristaina

Instal·lades Les últimes sis pilones del telecabina de Tristaina

tracking