TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

El roc del Quer va rebre prop de 90.000 visitants al llarg de l'estiu

El cònsol menor assegura que aquestes xifres dupliquen les de l’any passat i que esperen prop de 200.000 persones el vinent

El roc del Quer va rebre prop de 90.000 visitants al llarg de l'estiuRubén Pinedo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, va fer saber ahir que el roc del Quer ha rebut prop de 90.000 visitants al llarg de l’estiu. Aquestes xifres dupliquen les que va registrar el mirador l’estiu passat, la qual cosa reflecteix “una evolució molt important”. Així ho valora Palmitjavila, que apunta que el creixement del nombre de visitants cada vegada és més gran, fet que invita a l’optimisme de cara al futur. De fet, el cònsol menor de Canillo preveu que si aquesta dinàmica es manté, el pròxim estiu es podria registrar una xifra rècord de 200.000 visitants. Malgrat la positiva evolució que planteja David Palmitjavila, el cònsol espera que no es compleixin els pronòstics per no saturar de gent el mirador: “Esperem que no arribem a aquests nivells de massificació perquè no crec que sigui interessant”.

Segons Palmitjavila, aquesta dinàmica no només correspon a la temporada d’estiu, ja que assegura que el roc del Quer ha augmentat el nombre de visitants també “en temporada baixa”. Per fer front a aquesta gran afluència de persones, el comú ha habilitat una vorera i una esplanada com a aparcament en el qual caben 200 vehicles, segons va indicar el cònsol, que assegura que aquesta zona pot assolir el volum de persones que visiten el mirador “fins i tot en hora punta”. Palmitjavila explica que el roc del Quer és un lloc amb molta rotació, ja que els visitants no es queden més d’una hora al mirador, per la qual cosa l’aparcament permet que la gent que hi arriba ocupi les places que deixen lliures les persones que se’n van.

Per tal d’oferir un millor servei a les persones que visiten el roc del Quer, el comú ha construït una caseta a l’entrada del passeig, la qual entrarà en funcionament “de cara a l’any que ve, quan comenci el bon temps”, segons va afirmar un David Palmitjavila que, tot i això, no va donar una data exacta d’inauguració: “De moment no hem volgut posar una data d'entrada en funcionament perquè volem acabar de fer les coses bé”. El cònsol va explicar que encara queden per acabar les instal·lacions de llum i d’aigua, per la qual cosa tampoc especifica el cost de l’obra. Malgrat això, Palmitjavila assegura que la inversió en aquesta construcció es troba “dins d'un preu d’obra normal” en aquest tipus d’actuacions: “No estem fent un habitatge, estem fent una zona de serveis i no volem que se'ns vagi de pressupost”. Tot i que encara no es poden dir els serveis que oferirà aquesta instal·lació, el cònsol va indicar que aquesta comptarà amb un punt d’informació turística, lavabos i una zona “on la gent pugui seure una mica a passar el temps”. També disposarà d’una terrassa, però Palmitjavila afirma que la intenció del Comú no és “posar un gran establiment de restauració”.

El cònsol va fer aquestes declaracions en el marc de la presentació del llibre de Raimon Díaz Mariño El mirador del roc del Quer. Sobre passar els límits. Desafiar la gravetat, la qual es va realitzar en la nova instal·lació.

tracking