El comú vol unir el pàrquing de la Dama de Gel amb Doctor Mitjavila

Marsol afirma que està estudiant “fer alguna cosa més accessible” per a vianants perquè “és una zona molt urbana”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella preveu tenir operatiu el nou aparcament del carrer Valira, a tocar de la rotonda de la Dama de Gel, el cap de setmana de la Fira. Precisament per aquest motiu, la corporació s’ha plantejat la possibilitat de millorar la connexió per a vianants entre el futur estacionament i l’avinguda del Doctor Mitjavila. Així ho va explicar ahir la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, que va destacar que “és una zona molt urbana i hem de donar opció perquè la zona Mitjavila gaudeixi d’aquest aparcament”. “Estem avaluant que podem fer allà per facilitar aquest pas”, va dir i va matisar que ara s’està “estudiant” aquesta idea, que “no és fàcil”. “Volem quelcom més accessible perquè hi ha una barana molt llarga que limita bastant l’accés a aquella zona”, va afegir sense donar més detalls.

Etiquetes:

Nou pas davant l’Estadi Comunal

Precisament, Marsol va fer aquest anunci durant la inauguració oficial del nou pas elevat per a vianants sobre la CG-1 davant de l’Estadi Comunal. Una infraestructura que va ser la proposta guanyadora del primer pressupost participatiu convocat per l’executiu el 2017. La mandatària andorrana va qualificar la passarel·la de “necessària” perquè “aquest era un punt negre”. Marsol va recordar que “molts alumnes del Lycée travessen per aquí i a més el pas facilita l’accés a l’Estadi, i també millora la circulació” per la supressió del semàfor per a vianants. “La majoria portàvem al nostre programa electoral que s’havia de fer un pas. És una demostració que els ciutadans se’ns han avançat”, va reconèixer la cònsol, al temps que va congratular-se pel bon funcionament d’uns pressupostos participatius que serveixen “d’eina perquè els ciutadans facin sentir les seves necessitats”.

Per la seva part, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va explicar que s’havia estimat que les obres, que han tingut un retard d’un mes, havien de costar 430.000 euros. Una quantitat que va patir “una desviació pressupostària que ha acabat amb el cost de l’obra en 490.000 euros”, va admetre. Segons va dir el ministre, a partir d’ara serà el comú de la capital qui s’encarregarà del manteniment dels dos ascensors de la passarel·la i de la seva neteja.

Torres també es va referir al projecte guanyador del pressupost participatiu del 2018, ‘Arbres al vent’. El titular d’Ordenament Territorial va afirmar que ja s’està fent la redacció del projecte, centrat en la generació d’energia eòlica, i que podria estar en marxa “a mitjans de l’any vinent”.

Transferències

D’altra banda, Marsol es va referir a les transferències i va dir que espera que s’acabin cobrant a parts iguals, tot i no estar d’acord.

El comú vol unir el pàrquing de la Dama de Gel amb Doctor Mitjavila

tracking