Ordino aprova la reforma del POUP, que permetrà als hotels tenir fins a 120 habitacions

La corporació aprova la reforma del POUP, que permetrà establiments més grans però els obligarà a destinar el 66% de la parcel·la a zona verda

Ordino aprova la reforma del POUP, que permetrà als hotels tenir fins a 120 habitacions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’aprovació provisional de la revisió del pla d’ordenament urbanístic de la parròquia (POUP) permetrà la construcció d’hotels de fins a 120 habitacions, quan ara el límit és de 40, va detallar el cònsol major, Josep Àngel Mortés, durant la sessió extraordinària del consell de comú que es va celebrar ahir. “Tenim mancances d’hotels i cal incentivar-ne la construcció. Amb aquesta mesura podrem mantenir l’entorn natural que ens caracteritza, però a més, si algun inversor vol fer un hotel, podrà obtenir una rendibilitat econòmica que fins ara li era molt difícil d’aconseguir”. El cònsol va especificar que la normativa “no acabarà amb l’entorn d’Ordino”, sinó que els hotels que es facin quedaran “perfectament integrats, igual com passa als Alps amb els hotels que tenen 150 o 200 habitacions”. Per aconseguir-ho, el POUP obligarà els propietaris que vulguin fer un hotel a partir de 50 habitacions, a destinar un 66% de la parcel·la a zona verda i el 33% restant a l’edifici. “Aquest és el punt clau, perquè per cada edifici que es faci, hi haurà molta zona verda. Es faran edificis més grans? Evidentment que sí. Estaran adaptats a l’entorn? Per descomptat. Volem tenir més places? Doncs així facilitarem que es puguin fer hotels més grans sense perdre la nostra essència.” Mortés va destacar que malgrat que algunes persones s’han interessat per conèixer com quedarà la normativa en matèria hotelera, encara ningú ha presentat un projecte en ferm.

El cònsol va destacar que el moment per aprovar aquest POUP era important, “perquè amb la inversió que es farà a Arcalís, esperem que la gent també vulgui fer hotels aquí”.

Les conselleres de Liberals d’Andorra més Independents, Eva Choy i Sandra Tudó, es van abstenir perquè no havien tingut suficient temps per esclarir si s’havien analitzat totes les al·legacions presentades, i perquè “el cònsol va agafar el compromís de reunir-se amb tots els propietaris afectats i ens consta que no ho ha fet”. Aquestes raons no van convèncer Mortés, que visiblement molest, les va acusar de fer electoralisme i d’haver “començat la precampanya electoral”. Sobre el punt dels hotels, Choy va afirmar que compartia la necessitat de tenir més llits, però l’obligatorietat de destinar dues terceres parts a jardí, creia que seria més un fre que un incentiu. “No sé si n’afavoreix la construcció. Tampoc som expertes, però no ho veiem massa afavoridor perquè se’n facin”, i va afegir que “per una banda, els propietaris d’un ter­reny petit només podrà fer un hotel petit, i no sé si això els sortirà a compte, i per l’altre, els que en vulguin fer de 120, necessitaran un terreny molt gran”.

Polèmica per l’assessor

La polèmica es va produir perquè les conselleres van fer menció de l’assessor que Mortés va contractar per ajudar-lo en l’elaboració del POUP. Tudó va recordar que la seva contractació ja havia generat polèmica perquè era l’antic representant del comú a la CTU “i tenia algun afer a la Batllia”, comentari que va molestar el cònsol, que va contestar dient que “només faltaria que no en pugués tenir un, i a més, és un arquitecte de prestigi que té tota la meva confiança i se li va fer el contracte que legalment corresponia”.

tracking