Un milió d'euros per fer la segona fase d'embelliment del nucli antic

El comú adjudica el tram del carrer Perdut al carrer Gran. Les obres començaran aviat i després de l’hivern seguiran fins a final del 2019

Un milió d'euros per fer la segona fase d'embelliment del nucli antic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La corporació canillenca va aprovar ahir durant la sessió de consell de comú sabut l’adjudicació a l’empresa Locubsa dels treballs d’embelliment de la segona fase del nucli antic per un milió d’euros. El projecte inclou fer la separativa d’aigües i l’embelliment del poble, i aquest segon tram anirà des del carrer Perdut fins al carrer Gran, entre la carretera general i la placeta de Sant Cerni. Segons va explicar el conseller d’Urbanisme, Cerni Pol, una part es començarà immediatament però s’aturarà al desembre i es reprendrà a l’abril per acabar a final del 2019. “Aquest és un projecte que estem treballant des de l’inici del mandat i tot just iniciem la segona fase, que acabarà abans de les eleccions, de manera que serà el pròxim comú qui el finalitzi.”

El conseller va recordar que és la segona vegada que s’ha fet un concurs per adjudicar aquesta fase, ja que el primer es va declarar desert perquè les empreses no complien els requisits. Ara se n’han presentat sis, fet que, segons va dir, “demostra que la situació s’està normalitzant. Nosaltres hem adaptat una mica el pressupost i això ha possibilitat que empreses amb més experiència s’hi presentessin i ara ja ho podem adjudicar”. Entre altres mesures, l’embelliment inclourà la renovació de l’asfalt, el millor paviment per la neu i s’inclouran les marques de les cases antigues amb el nom de les cases pairals existents a principi del segle XX.

Està previst que a la carretera d’Incles es facin diverses accions puntuals per eixamplar alguns dels trams més perillosos o més estrets que té. A més, s’ha arribat a un acord amb uns propietaris perquè, a canvi d’arranjar una part del terreny, els deixin un altre espai on col·locar la caseta informativa i de venda de tiquets. També es van adjudicar tres lots referents a la il·luminació de Nadal. Per una banda, s’invertiran 15.200 euros en la compra de llums amb motius relacionats amb l’esquí i 3.000 més per al seu muntatge i desmuntatge. El tercer, de 69.000 euros, serà per a la compra i instal·lació d’un enllumenat que canviarà cada quatre anys. També es reformarà la segona planta del centre Perecaus, que tindrà un cost total de 308.000 euros.

Mandicó defensa Martí

El cònsol major, Josep Mandicó, va reconèixer que alguns empleats de Nevasa van deixar la feina “davant la sensació d’inseguretat”, però va demanar als polítics “que ens critiquen que més enllà de fer-ho aportin alguna solució o ens diguin què farien ells” per salvar Grandvalira. Mandicó va defensar l’actuació del cap de Govern, Toni Martí, de qui va dir que “s’ha implicat molt i ha fet tot el possible per arribar a bon port perquè és molt conscient del que representa”.

tracking