Comerciants d'Encamp troben “denigrant” el pla de dinamització

La secretària de l’entitat critica “la manca d’interès” de la corporació i demana mesures per donar solucions al sector

Comerciants d'Encamp troben “denigrant” el pla de dinamització

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els comerciants d’Encamp estan “molt enfadats” amb el comú i el seu pla de dinamització comercial del poble, el qual van titllar de “denigrant” per “abandonar” les botigues i negocis, i que aposta per convertir la parròquia en una zona residencial. “L’endemà que l’expliqués el cònsol vaig rebre moltes trucades i correus electrònics de companys que estaven molt enfadats. És denigrant aquesta proposta i el que ens estan fent”, va afirmar la secretària de l’Associació d’Empresaris d’Encamp, Carme Comas, que va afegir que la situació “ja no ens preocupa. Això ho hem deixat enrere i ara estem molt enfadats”. Segons va indicar, el comú no va contactar amb ells perquè poguessin donar la seva opinió i tampoc els va donar cap solució al mal moment que travessa el sector. “Esperem que facin alguna cosa perquè la gent del poble compri aquí. Que posin cartells o banderoles, com a mínim. Que es noti que paguem els nostres impostos i que ens ajudin a tirar endavant”, va manifestar. “Si no ho han fet és perquè no tenen cap interès i l’oposició que al principi sí que ens tenia en compte ara fa temps que tampoc ens diu res”, es lamentava.

Malgrat que són conscients que no es poden comparar amb Andorra la Vella o Escaldes en l’àmbit comercial, la secretària demanava que la corporació els ajudi d’alguna manera. “Des de fa un temps totes les iniciatives les fem a través de l’associació”, i recordava accions com la bicicletada i la raquetada, o el mercat dels dissabtes. En aquest sentit, els botiguers han desestimat fer noves reclamacions al comú i “ja només ens queda esperar a les eleccions i que hi hagi un canvi de Govern o de cònsol, i que aquest sí que es preocupi de l’activitat comercial de la parròquia”. Comas apuntava que en pocs mesos han tancat dos o tres comerços a la parròquia i que un parell més estan en traspàs, malgrat que també sap que se n’obriran de nous.

Per la seva banda, el conseller d’Administració, Reactivació Econòmica i Finances, Jordi Rogel, va assegurar que l’empresa encarregada de realitzar el pla de dinamització sí que ha mantingut entrevistes amb els comerciants per tal de conèixer el seu punt de vista a l’hora d’elaborar-lo. Aquest encara es troba en estat de redacció però està previst que pugui arribar a mans del comú en un termini d’uns 15 dies. El pla d’actuació comptarà amb una sèrie d’accions, entre 70 i 80, que tractaran d’abraçar diversos àmbits, des de l’oferta comercial i turística fins al desenvolupament residencial de la parròquia.

Tot i això, Rogel admetia que la dinamització del comerç del poble d’Encamp no és una prioritat en les línies estratègiques del pla de dinamització econòmica i, en canvi, les actuacions que es faran al Pas de la Casa sí que tindran com a objectiu principal reactivar el comerç. Rogel va atribuir aquesta decisió a les característiques concretes de cada poble, les quals exigeixen actuacions diferents per dinamitzar les seves economies. “En el cas d’Encamp volem fomentar un comerç de proximitat [...], però com a centre comercial el Pas té més potencial”. Rogel va explicar que la línia estratègica a seguir es basa en el desenvolupament residencial i que si aquesta funciona, té èxit i augmenta el nombre d’habitants, aleshores es podrà començar a pensar a dinamitzar el comerç, ja que fins aleshores “és difícil tenir una oferta comercial com la de Meritxell o Vivand”.

tracking