Mortés diu que els comuns rebran les transferències abans d'acabar l'any

El cònsol major d’Ordino no avança quina quantitat pertocaria a la parròquia en espera de saber quants diners rebran per part de Govern

Mortés diu que els comuns rebran les transferències abans d'acabar l'any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, creu que els comuns rebran la partida que els pertoca de les transferències abans que s’acabi l’any. Així ho va expressar el representant ordinenc ahir durant la inauguració del nou edifici sociocultural L’Estudi, que acollirà serveis com ara la ludoescola o la biblioteca.

Etiquetes:

“Jo penso que estem a punt de rebre’ls. Penso que els rebrem abans de finals d’any”, va dir Mortés en declaracions davant dels mitjans de comunicació, tot i que no va voler especificar la partida que li correspon al comú d’Ordino. La corporació ha realitzat un estudi per saber quina xifra li pertocaria, però Mortés no la va avançar en espera de saber què rebran per part de Govern. “Un cop rebem les transferències, analitzarem si són les quantitats que ens pertoquen, però no crec que hi hagi cap problema”, va assegurar el polític ordinenc, que va relativitzar les informacions dels últims dies que feien referència a les discrepàncies dels comuns d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany sobre la quantitat que haurien d’obtenir per part de l’executiu. En aquest sentit, Mortés va afirmar que “tots estem en el mateix vaixell”.

En tot cas, el màxim representant de la parròquia va reconèixer que els diners de les transferències han de servir per “gestionar i per tirar endavant els pressupostos”, i que per tant “és lògic que com abans els tinguem dins dels nostres comptes, abans els podrem gestionar i fer coses per a la parròquia”. En principi, com ja es va publicar fa uns dies, el comú d’Ordino, juntament amb els de Canillo, Encamp, la Massana i Sant Julià de Lòria, estaria d’acord amb la quantitat que els pertocaria de les transferències.

Fa uns dies, però, la corporació d’Andorra la Vella va decidir impugnar la quantitat dels 9,6 milions d’euros que ha de rebre en concepte de les transferències. La cònsol major de la capital creu que la partida hauria de ser d’uns 300.000 euros més. El comú d’Escaldes-Engordany, que juntament amb les altres cinc parròquies restants estava en principi d’acord amb la partida que se li havia d’atorgar, va explicar en l’últim consell de comú celebrat la setmana passada, que ha rebut uns 200.000 euros menys del que li corresponia en concepte de transferències, però ha decidit no impugnar-ho en espera que el Govern ho solucioni per compte propi.

REPORTATGE

Renéixer mig segle després L’edifici de les escoles velles d’Ordino torna a renéixer. L’espai, que va ser construït entre els anys 1962 i 1964 per l’arquitecte Josep Canela, serà ara la seu del centre sociocultural que aplegarà la ludoescola, l’escola d’art i la biblioteca. L’edifici, que va ser la seu de les escoles francesa i espanyola, desperta antics records dels ordinencs que hi van passar hores mentre es formaven. Un d’ells va ser el mateix cònsol major ordinenc. “Tinc un record, que és una cicatriu que em vaig fer a la mà i que me la vaig fer a aquest edifici i la recordo tota la vida”, deia ahir Mortés, que va estar acompanyat de la consellera d’Educació, Cultura, Joventut i Benestar Social, Vanessa Fenés. Si bé l’edifici va ser la seu dels centres escolars, segons Mortés, tot­hom el coneixia com “l’estudi”, nom que recupera. “Abans no anàvem al col·legi, anàvem a l’estudi”, remarcava el representant comunal. El comú ha destinat dos milions d’euros per rehabilitar els espais.

tracking