x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Andorra la Vella

Multa de 60 euros als propietaris que no netegin l'orina dels gossos

El comú aprova l’ordenament de convivència que estableix sancions als amos que deixin les mascotes a les terrasses i balcons durant la nit
Els amos s'enfronten a multes de 100 euros si no porten una ampolla amb aigua.

Multa de 60 euros per no netejar l'orina dels gossos

Els amos s'enfronten a multes de 100 euros si no porten una ampolla amb aigua.

Fernando Galindo
Actualitzada 28/09/2018 a les 12:26
Els propietaris que no netegin l’orina que els seus gossos facin al carrer seran sancionats amb una multa de 60 euros i amb una de 100 si no porten l’ampolla d’aigua. Aquestes són només dues de les mesures que preveu la nova ordinació de convivència ciutadana, higiene i medi ambient que es va aprovar ahir en la sessió del consell de comú amb els vots a favor de la majoria de DA i dels consellers de Cd’I + L’A, i l’abstenció de les del PS+I. La norma, tal com la va definir el conseller de Medi Ambient i Innovació, David Astrié, vol recopilar tots els textos que hi havia fins ara en matèria d’animals, recollida de residus, circulació de les bicicletes, etc. “i adaptar-ho a les necessitats que tenim avui. El que volem és sensibilitzar i responsabilitzar la ciutadania de les normes que s’han de complir per garantir la convivència”, va dir. Astrié va recordar que en aquest cas, l’any passat ja s’havia fet una campanya on es regalava una ampolla d’aigua plegable i s’explicava que l’orina dels animals malmet el mobiliari urbà, a part de les molèsties olfactives que provoca, “per això, oficialitzem aquella recomanació i passa a ser una obligació”. El mateix ordenament estableix un marge de sis mesos abans no es comencin a aplicar les sancions.
Un altre punt que es vol garantir és que les bicicletes i altres elements rodats no puguin circular per la part baixa de l’avinguda Meritxell. “Tenim molt clar que és un passeig per a vianants, així que ni bicicletes, ni patinets elèctrics, ni cap altre vehicle hi podrà entrar. Per això hem fet un esforç important per posar carrils específics, alguns de segregats.” Tampoc es permetrà que els animals domèstics estiguin en terrasses i patis interiors entre les 22 i les 8 hores, s’estableix una disposició d’un any per tenir fet el cens de propietaris i hortolans, o s’amplia als recs del Solà i de l’Obac la prohibició de circular amb vehicle motoritzat. La representant socialdemòcrata, Dolors Carmona, va justificar la seva abstenció perquè li semblava que “bàsicament és un règim sancionador i no un veritable catàleg de drets i deures del comú i dels ciutadans. Ens hauria agradat treballar-ho més en comissió”, va dir.

Minoria i majoria van estar d’acord a retirar de l’ordre del dia el concurs per adjudicar els treballs d’urbanització dels carrers adjacents al The Cloud, després que la cònsol, Conxita Marsol, expliqués que la idea inicial era finançar-los amb un crèdit plurianual però que dilluns passat van rebre del Govern 1.130.000 euros en concepte de les taxes prescrites, i va decidir usar-los per finançar bona part del 1.300.000 euros que espera que li pugui costar el projecte. La setmana que ve vol tancar l’acord amb Andorra Telecom, que es va comprometre a finançar l’embelliment de la façana que dona a Meritxell, així com bona part de la zona del darrere. Marsol va dir que espera iniciar les obres a finals d’any, aturar-les per Nadal i seguir de desembre a juny del 2019.
La cònsol va declarar que ignorava que Treball hagués confirmat un expedient per fer treballar més hores del que estableix la llei a les obres de Meritxell, i va defensar la legalitat del concurs. Carmona va demanar “sensibilitat” amb els empleats, i Minguillón i Víctor Pintos (L’A) van tenir la seva particular batalla interna. El primer acusava el comú de ser-ne el responsable i el segon, al crit de “visca el liberalisme!”, culpava directament les empreses.

 

MODIFIQUEN EL POUP PER PODER FER EL CASINO
La majoria, de nou amb el suport de Cd’I + L’A i l’abstenció del PS+I, va aprovar la modificació del pla d’ordenació i urbanisme de la parròquia d’Andorra la Vella, Poup, per integrar el contingut del conveni signat l’any passat amb Jocs SA mitjançant el qual aquesta es compromet a ampliar la Plaça del Poble amb la coberta de l’edifici que construirà al carrer Prat de la Creu, així com a fer una passarel·la que desemboqui a l’avinguda Meritxell i un ascensor que baixi fins al mateix carrer. Marsol va explicar que és un tràmit que s’havia de fer perquè l’anterior Poup no preveu que es pogués construir la plaça i que esperava que els socis poguessin tancar aviat el projecte per presentar-lo com abans millor. Les representants socialdemòcrates van lamentar que no hi hagi més que un compromís per part de la companyia per construir aquests elements, i es preguntaven què passaria si després no complien. La cònsol va reiterar la seva confiança en el projecte i que arribats al cas, ja es veuria com actuarien. Minguillón i Pintos van trobar “normal” el procediment.
Veure’n més
45
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts